VİDEO - İşte bin yıllık türbe

Musul (Rûdaw) - Irak Ordusunun Musul’da kontrol ettiği Nebi Yunus Camii İmamı Muhammed Abdulvehap, “IŞİD'in kutsal mekanları tahrip ederek kendi sonunu yazdı” dedi.

 

Iraklı güçler Musul'da bu sabah saat 07.00’de başlattığı saldırıyla şehir merkezinde bulunan Nebi Yunus Türbesi’ni kontrol etti.

 

Iraklı komutanlar, Nebi Yunus Türbesi’nin alınmasıyla IŞİD’e büyük darbe vurulduğunun belirtti.

 

Rûdaw'a konuşan Nebi Yunus Cami İmamı Muhammed Abdulvehap, cami ve kutsal mekanların tahrip edilmesinin IŞİD yıkım ve yok etme düşüncesini yansıttığını belirtti.

 

IŞİD'in tahrip ettiği türbe ve camilerin onarılması gerektiğini dile getiren Muhammed Abdulvehap şunları söyledi:

 

“IŞİD'in düşüncesinde Müslümanlar için kutsallık söz konusu değil. Örgüt elinden gelse Medine'deki Peygamber efendimizin camisini de patlatacak. IŞİD Nebi Yunus Cami ve Türbesini tahrip etmekle kendini sonunu yazdı. Bugün de örgütün nasıl kaçtığını ve ortadan kalmadığını görüşüyoruz.”

 

İslam dünyası 24 Temmuz 2014'te IŞİD mensupları bombalarla havaya uçurulan Nebi Yunus Türbesi'nin haberiyle şoke uğramıştı.

 

Örgüt, Irak'ın diğer illerinden binlerce ziyaretçisi olan Nebi Yunus Türbesi'ni “Allah şirk koşma” gerekçesiyle tahrip etmişti.

 

Kuran-i Kerim, İncil ve Tevrat semavi kitaplarda zikredilen Nebi Yunus, Müslümanlar, Hristiyanlar ve Yahudiler tarafından saygıyla anılıyor.

 

IŞİD tarafında patlatılarak yerle tahrip edilen Nebi Yunus Türbesi'nin tarihi bin yılı bulurken Nebi Yunus Camii'nin minaresini 156 yıl önce inşa edilmişti.

 

IŞİD, 2014’te ele geçirdiği Musul’da, çok sayıda kutsal mekanı havaya uçurmuştu.