Irak Gazeteciler Sendikası Başkanı Lami Rûdaw’ı tebrik etti

15-08-2023
Etiketler Muayyad Al-Lami Irak Gazeteciler Sendikası Stevie Altın Ödülü Rûdaw Medya Grubu
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Irak Gazeteciler Sendikası Başkanı Muayyad Al-Lami, 2023 En İyi Medya Şirketi dalında Altın Stevie Ödülü'nü kazanan Rûdaw Medya Grubu’nu tebrik etti.

Rûdaw Medya Grubu, ABD merkezli The Stevie tarafından her yıl dünyanın en iyi şirketlerine verilen 2023 Uluslararası Altın Stevie Ödülü’ne layık görüldü.

Rûdaw, Kürdistan ve bölgedeki rolü nedeniyle “En İyi Medya Şirketi” dalında bu ödülün sahibi oldu.

Irak Gazeteciler Sendikası Başkanı Muayyad Al-Lami, “Öncelikle en büyük ödüllerden biri olan bu değerli ve büyük ödülü kazanan Rûdaw Medya Grubu’nda görev yapan meslektaşlarımızı, idari, teknik, yönetsel ve diğer çalışanlarını canı gönülden kutluyorum. Emeklerinizin profesyonel, yüksek ve güzel olduğunu ve bu yüzden bu ödülü aldığınızı söylemek istiyorum” dedi.

“Bu değerli ödülü kazanarak artık küresel bir kanal haline gelen Irak toplumu ve Irak devleti nezdinde çabalarınızı ve etkin çalışmalarınızı sürdüreceğinizi umuyoruz” diyen Al-Lami, bu ödülüm Rûdaw ve hem de Irak’taki medya kuruluşları ve gazetecilerin kariyeri üzerinde olumlu bir etkiye sahip olacağını söyledi.

Muayyad Al-Lami, “Özellikle Rûdaw'ın kazandığı ödülün kanal çalışanları üzerinde olumlu psikolojik bir etkisi olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Medyada ayrımcılık yapmadan çalışan meslektaşlarından her zaman olumlu çalışmalarını sürdürmelerini ve gerçekleri kamuoyuna aktarmalarını istediklerini kaydeden Al-Lami, “Çünkü artık kamuoyunun bir kısmı sadece Irak'ta değil, yurt dışında da bazı medya kuruluşlarına şüpheyle bakıyor, özellikle sosyal medyanın açılmasıyla birlikte yalan haberlerin çokluğu nedeniyle. Bu nedenle, halkımıza, toplumumuza ve ülkemize yöneltilen yalanlara son verecek farkındalık ruhunu, etkili ve samimi hitabı halka yayarak yeni bir deneyim sahibi olacak televizyon kanallarına ve özgün gazetecilik kurumlarına büyük ölçüde güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Kanada'nın Irak Büyükelçisi Kathy Bunka

Kanada'nın Irak Büyükelçisi: Kürdistan parlamento seçimleri için desteğe hazırız

Kanada'nın Irak Büyükelçisi Kathy Bunka Kürdistan Bölgesi’nde parlamento seçimlerinin Ekimde yapılmasına karar verilmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, "İstenildiği takdirde seçimlerin yapılmasına yardım etmeye hazırız" dedi.