Irak'ta kaçırılan Elizabeth Tsurkov’un videosunda dikkat çeken DSG ayrıntısı

14-11-2023
Kamiz Şeddadi
Video alıntısı / Rûdaw
Video alıntısı / Rûdaw
Etiketler Irak Rehine DSG Elizabeth Tsurkov
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Birkaç ay önce kaçırılan Rusya - İsrail çifte vatandaşı Elizabeth Tsurkov’un konuştuğu bir video Irak'ta yayın yapan Al-Rabia TV'de gösterildi.

Elizabeth Tsurkov geçen temmuz ayında Irak'ta kaçırılmıştı.

O günden beri haber alınamayan Tsurkov’un İbranice konuştuğu videoda Tsurkova, 2019 yılında CIA ve Mossad ajanı olarak "İsrail ile Demokratik Suriye Güçleri (DSG) arasında ilişki kurmak" amacıyla Suriye'ye gittiğini söylüyor.

Tsurkov, Irak'ta liberal muhalefetle ilişkileri geliştirmek için burada çalışmaya başladığını da söylüyor. Tsurkov, Irak’taki asıl görevini ise "Iraklı Şiiler arasında düşmanlığı körüklemek" olarak tanımlıyor.

İsrail'in Gazze'deki askeri eylemlerini eleştiren Tsurkov, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun eşi Sarah ve oğlu Yair tarafından yönetildiğini öne sürüyor.

Tsurkov videoda, Hamas tarafından tutulan rehinelerin ailelerine, İsrail hükümetini savaşı durdurmaya ikna etmeye de çağırıyor.

Ketaib-i Hizbullah tarafından kaçırıldı

Temmuz ayının başında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Tsurkov'un Irak'ta Şii milis örgütü Ketaib-i Hizbullah tarafından kaçırıldığını duyurmuştu.

Iraklı yetkililer de güvenlik güçlerinin Tsurkov'un nerede olduğunu bulmaya çalıştığını söylemişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli