Abadi: Harcamalar orantısız

14-09-2015
Rûdaw
Etiketler Abadi Reform Bağdat
A+ A-

Bağdat (Rûdaw) – Irak Başbakanı Haydar Abadi, petrol gelirinin azaldığını, maaş ve kamu harcamalarında ise orantısız bir durumun olduğunu söyledi.

 

Irak Başbakanı Haydar Abadi, bugün Bağdat’a “reform” çalışmalarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

 

Abadi, petrol gelirinin azaldığını buna karşılık maaşlarla kamu harcamalarında ise orantısız harcamaların yapıldığını ifade etti.

 

Haydar Abadi, “Halkımız reform istiyor. Bizler de reform kararlarını uygulamaya devam edeceğiz. Ayrıca önümüzdeki bazı engelleri de kaldırmaya çalışıyoruz” dedi.

 

Reform kararlarının engellenmeye çalışıldığını belirten Abadi bunu yapan şahısların özellikle reform kararlarıyla zarar gören kişiler olduğunu söyledi.

 

Başbakan, “Sözkonusu şahıslara burdan sesleniyorum. Reformları uygulamaya devam edeceğiz. Petrol  fiyatları yükselse dahi, kamu harcamalarında kısıtlamaya yapacağız. Zira bu durumdan devlet zarar görüyor” diye konuştu.

 

 Zor şartlardan geçmelerine rağmen, ümitsiz olmamaları gerektiğini dile getirdi.

 

Öte yandan, Iraklı yetkililer petrol satışlarındaki düşüş ve IŞİD savaşı nedeniyle Irak’ın ikinci bir ekonomik krizden geçtiğini, hükümetin bu durumda Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) borç para alacağını öngörüyor.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli