Amiri:Türk askeri çekilsin

12-10-2018
Rûdaw
Etiketler Hadi Amiri Türkiye Çavuşoğlu
A+ A-

Haber Merkezi- Fetih Koalisyonu Başkanı Hadi Amiri, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan güçlerini Irak topraklarından çekmesini istedi. 

 

Mevlüt Çavuşoğlu, dün resmi temaslarda bulunmak üzere Bağdat’ı ziyaret etmişti.

 

Ziyaret kapsamında Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Irak hükümetini kurmakla görevlendirilen Adil Abdulmehdi, Ulusal Hikmet Akımı lideri Ammar el-Hekim ve Hadi Amiri ile görüşmüştü.

 

Çavuşoğlu, Amiri görüşmesine ilişkin Fetih Koalisyonu tarafından dün yapılan açıklamada, şöyle denildi:

 

“Bugün Bağdat’ta Fetih Koalisyonu Başkanı Hadi Amiri, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu kabul etti. Görüşmede Ankara ile Bağdat arasındaki bazı konular konuşuldu.

 

Hadi Amiri, Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmede, Türkiye dost ve devamlı Irak’ı desteleyen bir ülkedir. Türkiye’den sözünü yerine getirip Irak’a su yardımının arttırılması konusunda yardım etmesini istedi.

 

Amiri ayrıca, her iki ülkenin ilişkilerinin zarar görmemesi adına Türk askerlerinin, Irak topraklarından çekilmesini istedi.”


 

Mevlüt Çavuğoğlu ise Twitter hesabında ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

 

“Dost ve kardeş Irak’ın toprak bütünlüğüne ve siyasi istikrarına desteğimiz tamdır. Musul ve Basra Başkonsolosluklarımızı yeniden faaliyete geçireceğiz. Yeni dönemde Türkiye-Irak ilişkileri daha da güçlü olacak!”

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli