Sünniler ve ABD Amiri’nin bakanlığına karşı

11-09-2014
Rûdaw
Etiketler Irak Hadi Amiri Sünniler ABD
A+ A-

Bağdat (Rûdaw)-Irak’ta İçişleri Bakanlığı’na aday gösterilen Hadi Amiri’nin bu göreve gelmesine Sünniler ile Amerika Birleşik Devletleri’nin karşı olduğu öğrenildi.

 

Önceki hükümette ulaştırma Bakanı olan Bedir Tugayları’nın lideri Amiri, yaptığı açıklamada, makam ve koltukların önemli olmadığını söyleyerek “Benim görevim IŞİD’e karşı savaşmak” dedi.

 

Rûdaw’ın edindiği bilgiye göre, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Sünniler, Amiri’nin İçişleri Bakanı koltuğuna oturmasına izin vermeyecek.  Eğer buna engel olunamazsa, İçişleri Bakanlığı’nın yetkileri sınırlandırılarak, valilere devredilecek. 

 

Peşmerge Bakanlığı için “yorgun” ve “başarısız” ithamlarında bulunan Amiri, bunun, Irak – Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüyle yapılan savaşta ispatlandığını iddia etmişti.

Amiri’nin bu sözleri, Kürdistan’da sert karşılıklar almıştı.

 

Bedir Tugayları, İran-Irak Savaşı döneminde Irak Ordusu’na karşı savaşmıştı. 2006'dan bu yana, görev süresi sona eren Bedir Tugayları, son iki kükümet döneminde, Nuri Maliki tarafından, Irak Savunma Bakanlığı ve Irak Ordusu çatısı altında istihdam edildi.

 

Merkezi Kerbela kentinde olan Bedir Tugayları’nın yaklaşık 12 bin milisi olduğu belirtiliyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli