FLAŞ – Bağdat’ta rehine krizi!

Bağdat (Rûdaw) – Irak’ın başkenti Bağdat’ta bir alışveriş merkezine kimliği belirsiz silahlı bir grubun düzenlediği saldırıda 19 kişi hayatını kaybetti, en az 40 kişi de yaralandı.

 

Kimliği belirsiz silahlı bir grup başkentin Bağdat Cedide semtinde bulunan Cevher Alışveriş Merkezi önünde önce bombalı bir aracı infilak ettirdi, daha sonra alışveriş merkezine girip 50’den fazla kişiyi rehin aldı.

 

Olay yerine intikal eden polis ekipleri ve silahlı kişiler arasında çatışma yaşandı. Emniyet birimleri rehineleri kurtarmak için alışveriş merkezinin etrafını tamamen kuşattı.

 

Silahlı gurubun alışveriş merkezi önünde gerçekleştirdiği patlamada 5 kişi öldü, 19 kişi de yaralandı.

 

AP'nin haberine göre ölenler arasında en az 3 polis var. Polis yetkilileri AVM'de kontrolün sağlandığını ve tüm rehinelerin kurtarıldığını açıkladı. Burada 3 saldırgan öldürüldü.

 

Rûdaw’a konuşan Irak Parlamentosu Asayiş ve Savunma Komisyonu Başkanı Şahavan Abdullah, alışveriş merkezi önünde gerçekleşen patlamanın ardından 1 canlı bombanın alışveriş merkezi içine girmek istediği sırada güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirdildiğini söyledi.

 

3 patlama yaşandığını söyleyen Abdullah, 10 kişinin öldüğünü aktardı.

 

Abdullah ayrıca, alışveriş merkezinde büyük maddi hasar meydana geldiğini söyledi.