FELLUCE - 10 aydır harabe halde

10-04-2017
Rûdaw
Felluce
Felluce
Etiketler Enbar Felluce IŞİD'le Savaş
A+ A-

Felluce (Rûdaw) - Irak'ın Enbar vilayetine bağlı Felluce’nin kurtarılmasının üzerinden 10 ay geçti, ancak kentin inşası için henüz bir adım atılmadı.

 

Operasyonlardan dolayı kentin altyapısı büyük oranda zarar gördü. Kente dönen binlerce kişi, yıkık evlerinde hayatlarını devam ettiriyor.

 

Rûdaw'a konuşan Felluce sakinlerinden Haydar Allawi Meter, hasta olduğundan dolayı çalışmadığını ve zor şartlarda hayata tutunduklarını belirtti.

 

Haydar Allawi Meter, “Evde sağlam kalan bir tek oda var ve orada yaşıyoruz. O odada hem yemek yiyoruz, hem banyo yapıyoruz, hem de uyuyoruz. Çok korkunç ama başka şansımız yok.  Maddi durumum yok. Yetkililerden yardım bekliyorum” dedi.

 

Başkent Bağdat'ın 50 kilometre batısında bulunan Felluce, 2014 yılının Ocak ayında Sünni hükümet karşıtlarının şiddet olaylarıyla karşı karşıya kalmış, bir süre sonra da IŞİD kenti ele geçirmişti.

 

Irak Ordusu, Felluce'den kaçan 20 bin kişinin IŞİD ile bağlantısı olup olmadığını sorgulamıştı. 2 bin 195 kişi gözaltına alınırken, 11 bin 605 kişi serbest bırakılmıştı.

 

Binler Felluceli genç ile ilgili soruşturma halen devam ediyor.

 

Irak Başbakanı Haydar Abadi, 17 Haziran 2016'da Irak güçlerinin Felluce'nin merkezinde kontrolü sağladığını açıklamıştı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli