TSK’nin Başika üssüne roketli saldırı!

Erbil (Rûdaw) – Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Musul’un Başika ilçesi yakınlarındaki Gedu askeri üssüne roketli saldırı düzenlendi.

Musul’un Başika ilçesi Zelkan kasabasında yer alan ve TSK unsurlarının bulunduğu Gedu Askeri Üssü’ne 2 roket fırlatıldığı bildirildi.

Zilkan İdare Müdürü Muhammed Emin, Rûdaw’a verdiği bilgide 2 füzenin üs etrafına düştüğünü ve herhangi bir hasarın meydana gelmediğini bildirdi.

Konuya ilişkin Rûdaw'a bilgi veren Şeyhan kaymakamı Serdar Şeyh Yahya ise “Saat 21:00’de 2 füze ile Türkiye’nin Zilkan (Başika) üssüne saldırı oldu; iki füze de boş alana düştü ve herhangi bir hasar meydana gelmedi” bilgisini aktardı.

 Yahya, devamında “Füzelerden biri, üsten 4 kilometre uzaklıktaki Koykan köyünün yakınlarına düştü ve diğeri de 3 kilometre uzaklıktaki Hencirok köyünün yakınlarına isabet etti” dedi. 

Kürdistan Anti-Terör Birimi ise resmi Facebook sayfası üzerinden yaptığı açıklamada saldırıda 4 füzenin ateşlendiğini duyurdu. 

Başika ilçesindeki üsse son olarak 21 Mayıs’ta saldırı düzenlenmişti. Saldırıda üste aşçılık yapan 1 Kürdistan Bölgesi vatandaşı, hayatını kaybetmişti.

Musul’un 12 kilometre kuzeyinde bulunan Başika yakınlarındaki Gedu üssü, 2015 yılında inşa edildi.

Üs TSK tarafından Sünni milislere eğitim desteği verilmek amacıyla kuruldu.