Irak Seçim Komisyonu: Özel oylamanın sonuçları bugün açıklanmayacak

08-10-2021
Rûdaw
Etiketler Irak Seçim Komisyonu Irak Erken Seçim
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu Sözcüsü Cumana Muhsin Galayi, özel oylamanın sonuçlarının bugün açıklanmayacağını bildirdi.

Rûdaw’a konuşan Cumana Muhsin Galayi, hükümetin tüm kurumlarını özel oylama sürecine hizmet etmek için seferber ettiğini ifade ederek, "oylamaya katılımın çok iyi olduğunu ve sorunsuz ilerlediğini" söyledi.

BM ve diğer bağımsız gözlemciler için herhangi bir merkezin belirlenmediğini aktaran Galayi, “Gözlemcilerin hangi merkezlerde seçimi denetleyecekleri tamamıyla kendilerine bağlı bir durum. Bu onların planlaması, komisyonun yer belirleme gibi bir görevi yok” dedi.

Özel oylamanın genel oylama kadar önemli olduğunu belirten Galayi, "Pazar günü yapılacak genel seçimler için hazırlıklar tamamlandı, olası acil durumlar için alternatif planlarımız var" diye konuştu.

Galayi, özel oylamanın sonuçlarının da bugün açıklanmayacağını söyledi.

Güvenlik güçleri ve göçmenler oy kullanıyor

Irak Yüksek Seçim Komiserliği verilere göre, özel oylama gününde oy kullanabilecek 1 milyon 196 bin 529 seçmen bulunuyor.

Bunların 1 milyon 75 bin 727'sini güvenlik unsurları, 120 bin 126'sını kamplarda yaşayan iç göçmenler, 676'sını da tutuklu ve hükümlüler oluşturuyor.

Irak'ta halen ülke içinde yerlerinden edilmiş iç göçmenlerin yaşadığı 28 kamp bulunuyor. Bunların 26'sı Kürdistan Bölgesi’nde, diğer ikisi de Musul ve Anbar'da yer alıyor.

Yüksek Seçim Yüksek Komiserliği tarafından "özel oylama gününe" dahil edilmeyen Heşdi Şabi unsurları ise halkın geneli gibi oylarını 10 Ekim Pazar günü kullanabilecek.

Kürdistan Bölgesi ve Irak'ta, 24 milyondan fazla kayıtlı seçmen bulunuyor.

Irak Parlamentosu da seçim nedeniyle dün kendini feshetmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli