Bağdat Uluslararası Kitap Fuarı’nda Kürtçe kitap bulunmuyor

08-02-2019
Rûdaw
Etiketler Bağdat Kitap Fuar
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Bağdat 6’ıncı Uluslararası Kitap Fuarı’na Kürdistan Bölgesi’nden tek bir yayın evi katılıyor ancak fuarda tek bir Kürtçe kitap yok.

 

Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlenen 6’ıncı Uluslararası Kitap Fuarı kapılarını kitapseverlere açtı. Fuarda dikkat çeken şey ise Kürtçe kitapların bulunmaması.

 

Erbil’den fuara katılan tek yayın evi olan Amazon Yayın Evi temsilcisi Menaf Sabir, “2 bin 500 eserle buraya geldik ama kitaplarımızın büyük çoğunluğu ingilizce. Bu konuda bizim hatalarımız var. Bağdat’ta Kürtçe okur bulunabileceğini tahmin etmedik. Fakat burada birçok kişinin Kürtçe kitaplar sorduğunu, talep olduğunu gördük” dedi.

 

Fuara bu yıl ilk defa katılan Suudi Arabistanlı yayın evleri “aslan payına” sahip. 15 Suudili yayın evi binlerce kitapla katılıyor.

 

Suudi yayınların başkanlığını üstlenen Ahmed Fehd, “Kütapların tümü Suudi Arabistan Krallığı’ndaki aydınlanma hareketini anlatan yayınlar. Iraklı okurlar kitaplarımıza büyük ilgi gösteriyor. Bu Iraklıların okumaya olan sevgisini de gösteriyor” diye konuştu.

 

Yaklaşık 2 milyon kitabın sergilendiği fuara 23 ayrı ülkeden 650 yayın evi katılıyor. Fuar 10 gün boyunca açık kalacak.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli