Irak Yüksek Seçim Komisyonu: 15 milyon biyometrik seçmen kartı dağıtıldı

06-10-2021
Etiketler Irak Irak Seçimleri 2021 Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu Cumane Hulay
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu Sözcüsü Cumane Muhsin Gulayi, şu ana kadar 15 milyondan fazla biyometrik seçmen kartı dağıttıklarını bildirdi.

Rûdaw’a konuşan Cumane Muhsin Gulayi, biyometrik seçmen kartlarının dağatımının dün akşam saat 22:00’den itibaren sona erdiğini söyledi.

Gulayi, “Seçmen kayıt büroları üzerinden 15 milyondan fazla kart dağıtıldı. Bürolarda arta kalan 2 milyondan fazla kart ise vilayetlerden toplanarak Komisyonu’nun Bağdat’taki merkezine ulaştırılacak. Bu aşamanın ardından toplamda kaç kart dağıtıldığı açıklanacak” dedi.

Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu’nun parti gözlemcilerine seçim günü sandık başında telefon bulundurma izni verildiği yönündeki haberleri de yalanlayan Cumane Gulayi, siyasi partilere aday gösterdikleri sandıklarda birer gözlemci bulundurmaları izni verildiğini, ancak diğer tedbirlerden muaf olmadıklarını belirtti.

Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde 10 Ekim’de gerçekleştirilecek olan genel seçimleri Birleşmiş Milletler’den 800, Avrupa Birliği’nden 274 ve diğer ülkelerden 715 gözlemcinin yanı sıra, 46 bin 888 yerel gözlemci, 207 bin 344 siyasi parti gözlemcisi ile bin 498 yerel gazeteci ve 305 uluslararası gazeteci izleyecek.

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu verilerine göre, Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde toplam 24 milyon 29 bin 927 kişinin oy hakkı bulunuyor. Seçmenler 8 bin 273 seçim merkezinde kurulacak olan 55 bin 41 sandıkta oy kullanacak.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli