Irak Dışişleri Bakanlığı: Irak'ın 700 milyon dolar borcu var

06-09-2019
Rûdaw
Etiketler Irak Arap Birliği Genel Sekreterliği Borç
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Irak Dışişleri Bakanlığı ile Arap Birliği Genel Sekreterliği Irak’ın yardım fonlarına olan borcunun yüzde 75’inin silinmesini öngören mutabakatı imzaladı.

 

Rûdaw’a konuşan Irak Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ahmet Sahaf, “Arap ülkelerinin yardım fonu kapsamında Irak’a verdikleri borçların yüzde 75’nin silinmesi yönünde Irak Dışişleri Bakanlığı ile Arap Birliği Genel Sekreterliği 5 Eylül 2019’da mutabakat imzaladı” dedi.

 

Söz konusu mutabakat kararı 31 Mart 2019 Tunus’ta düzenlenen Arap Birliği Liderler Zirvesi'nin 30. Toplantısı’nda gündeme getirilmiş daha sonra oy birliğiyle kabul edilmişti.

 

Sahaf, “Irak’ın birikmiş borçlarının bir kısmını ödedi, milyonlarca dolarlık bir meblağ borçta silindi. Tabi ki Arap Birliği Genel Sekreterliği ile yaptığımız bir dizi toplantı yanı sıra Tunus’ta düzenlenen Arap Birliği Liderler Zirvesi’nde bu konunun gündeme getirilip tartışılması, akabinde genel sekreterin Bağdat’ı ziyaret etmesi sonucu bir mutabakat imzaladık” diye konuştu.

 

Irak’ın borçlu olduğu toplam meblağın yüzde 75’inin silindiğini dile getiren Sahaf, “Irak hala 700 milyon dolar borcu bulunuyor. Söz konusu meblağın bir Kısımının silinmesi için görüşmeler devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli