Irak hükümeti Telegram'ı kapattı

06-08-2023
Etiketler Telegram Irak Yasak
A+ A-

Haber Merkezi - Irak İletişim Bakanlığı, ulusal güvenliği ve kişisel verileri korumak amacıyla Telegram uygulamasını yasaklama kararı aldı.

Irak İletişim Bakanlığından yapılan açıklamada, Telegram'ı kapatma kararının "devletin üst düzey makamlarının talebi üzerine alındığı" bildirildi.

Telegram'ı kapatma kararının gerekçesi "devlete ait özel belgelerin sızdırılmasının önüne geçilmesi ve vatandaşların kişisel verilerinin korunması" şeklinde açıklandı.

Açıklamada Telegram yönetiminden defalarca resmi kurumların veri ve bilgileri ile vatandaşların kişisel bilgilerinin sızdırılmasına neden olan durumla ilgili yardımcı olunması istendiği ancak şirketin yanıt vermediği kaydedildi.

Bazı Şii silahlı gruplar, Telegram'ın Irak'ta “terör örgütlerine ait kanalların ve sızdırılan haber kanallarının silinmesine yardım etmediğini” savunarak dünden beri Telegram'ın kapatılması çağrısında bulunuyor.

Rûdaw’a konuşan Irak Parlamentosu İletşim Komisyonu Başkan Yardımcısı İbrahim Mirani, "İletişim yasası şu an parlamentoda, tekliflerinden biri de bu sosyal ağların Irak'ta resmi olarak kanal ve sayfaları kontrol edebilecekleri ve Irak hazinesine gelir kaynağı olacak şekilde ofisini açmaları şeklinde” dedi.

Komisyonun diğer bir üyesi Karwan Yarweys de, yasanın Irak'ta sosyal güvenlik ve ifade özgürlüğü için tehdit oluşturan bazı uygulama ve sitelerin kapatılmasını veya filtrelenmesini desteklediğini söyledi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Kanada'nın Irak Büyükelçisi Kathy Bunka

Kanada'nın Irak Büyükelçisi: Kürdistan parlamento seçimleri için desteğe hazırız

Kanada'nın Irak Büyükelçisi Kathy Bunka Kürdistan Bölgesi’nde parlamento seçimlerinin Ekimde yapılmasına karar verilmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, "İstenildiği takdirde seçimlerin yapılmasına yardım etmeye hazırız" dedi.