Papa ziyaretinin ikinci gününde Sistani ile görüştü Ur'u ziyaret etti

06-03-2021
Rûdaw
Etiketler Papa Franciscus Ali Sistani Irak
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco, üç günlük ziyareti kapsamında Necef’e geçti. Papa Şii lider Ayetullah Ali Sistani ile görüşecek.

Papa Francesco, koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle ise 15 aydır yaptığı ilk yurt dışı gezisi olan Irak ve Kürdistan Bölgesi gezisi kapsamında bu sabah Necef’e gitti.

Irak gezisi, Papa’nın Hristiyanlar ve Müslümanlar arasında dinler arası diyaloğu artırma çabasının devamı olarak görülüyor. Gezi ayrıca, Irak'ta 2003'ten bu yana sayıları çok azalan Hristiyan nüfus özelinde Ortadoğu'daki Hristiyanlara moral desteği olarak da değerlendiriliyor.

Papa'nın Irak'ta en merakla beklenen görüşmelerinden biri ise Şii lider Ayetullah Ali Sistani ile gerçekleştireceği görüşme.

Vatikan'a yakın kaynaklar bu görüşmede, Papa'nın daha önce Sünni İslam için önemli bir otorite kabul edilen Mısırlı El Ezher İmamı Ahmed El Tayyib'le yaptığı gibi kardeşlik mesajı verilen bir ortak belge imzalanmasının umulduğunu belirtiyor.

Her iki dini liderin sözlü açıklama yapması bekleniyor. 90 yaşındaki Sistani ile 84 yaşındaki Papa'nın görüşmesi resmi programda 40 dakika kadar öngörülüyor.