Sadr’dan su krizine yönelik acil çağrı

05-06-2018
Rûdaw
Etiketler Sadr Irak su krizi
A+ A-

Bağdat (Rûdaw) - Irak seçimlerinde birinci çıkan Sairun Koalisyonu lideri Mukteda es Sadr, Irak’ta yaşanan su krizinden dolayı acil toplanma çağrısı yaptı.

 

Mukteda es Sadr, dün Twitter hesabından Türkiye ve İran'ın, Irak'a akan Dicle ve Küçük Zap nehirlerinin akışını “kasıtlı olarak durdurduğunu” açıklamıştı.

 

Sadr, bugün de Twitter hesabından, su krize yönelik başta Irak Dışişleri Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm bakanlıkların en kısa sürede toplanarak, uygun çözümler bulması çağrısında bulundu.

 

Sadr, krizin çözülmesi için bazı önerilerde bulundu.

 

Su krizini araştırmak ve güvenliği çözmek amacıyla da komisyon kurulmasını isteyen Sadr, hükümetin krizi çözmek için başta Tarım ve Su Kaynakları Bakanlığı olmak üzere ilgili bakanlıklara özel bir bütçenin aktarmasını talep etti.

 

Mukteda esSadr, hükümete su ve elektrik sorununun çözülmesi konusunda da dün uyarıda bulunmuştu.

 

Sadr, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şöyle demişti:

 

“Hakkımızı almamız için meydanı boşaltın. Iraklılar niye benim yerime bedel ödesin. Bizim başarımız, Irak ve Iraklılardan intikam almanın başlangıcı olacaksa, buna bütün kutsal değerlerimizle karşı çıkacağız. Su ve elektrik halkın baş eğdirilmesine neden olmamalı. Iraklılar felaketlere karşı başı dik durdu ve durmaya devam edecek”

 

Irak hükümetine su ve elektrik sorununun çözülmesi için bir kaç gün daha süre tanıyacaklarını belirten Sadr, “Aksi takdirde sorunları çözme imkanını elde etmek ve hakkımızı almamız için meydanı boşaltın” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli