OHAL - Tüm güçlere teyakkuz emri!

04-09-2016
Rûdaw
Etiketler Teyakkuz Abadi Sadr Grev Bağdat
A+ A-

Bağdat (Rûdaw) – Irak’ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr’ın yolsuzluğa karşı grev çağrısı üzerine Başbakan Haydar  Abadi, Bağdat’taki tüm emniyet güçlerine teyakkuz emri verdi.

 

Rûdaw Bağdat muhabiri Behmen Hasan, Bağdat’ta gösterilerin başlamasının ardından olağanüstü halin devrede olduğunu ve Başbakan Abadi’nin tüm emniyet güçlerine teyakkuz emri verdiğini aktardı.

 

Bugün düzenlenmesi beklenen kitlesel gösterilere katılımın büyük oranda Sadr Hareketi’nden olacağı belirtiliyor. Memurların %40-50’sinin Sadr yanlısı olduğunu biliniyor.

 

Muhabirimiz, savunma ve içişleri bakanlığı hariç tüm bakanlıklar ve resmi kurumlarda çalışan memurların bugün greve gideceğini bildirdi.

 

Grevin yanısıra gösterilerin de düzenlenmesi bekleniyor. Sadr Hareketi, görevden azledilen eski Savunma Bakanı Halid Ubeydi’nin tekrar göreve getirilmesini istiyor.

 

“Yolsuzluk hükmeti beni temsil etmiyor” sloganıyla 9 Eylül’de de açlık grevine başlanacağı ve bir milyon imza toplanmasının hedeflendiği belirtiliyor.

 

Haydar Abadi’nin ofisinden yapılan açıklamada ise memurlara gözdağı verildi. Ayrıca sorunun izlenmesi için Bakanlar Kurulu tarafından özel bir komisyon oluşturuldu.

 

Başbakanlık Sözcüsü Saad Hadisi, bu komisyonun Pazar ve Pazartesi günü boykota katılan tüm memurları belirleyip görevden atacağını söyledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli