Musul’daki yangın faciasında ölü sayısı 113’e yükseldi

02-10-2023
Etiketler Hemdaniye Musul Yangın
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Musul Sağlık Dairesi Müdürlüğü, Hemdaniye’deki düğün salonu yangınında hayatını kaybedenlerin sayısını 113 olarak yeniledi. Yaralılardan bir kısmı Musul, Erbil ve Duhok’ta tedavi görürken bir kısmı da yurt dışına gönderildi.

Musul Sağlık Dairesi Müdürlüğü, 26 Eylül günü Hemdaniye ilçesindeki bir düğün salonunda yaşanan yangın felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı ile ilgili bilgileri güncelledi.

Buna göre, şu ana kadar 113 kişi yaşamını yitirdi. Yaşamını yitirenlerden 41’inin kimliği henüz teşhis edilemedi. Kimlik tespiti için cenazelerden alınan örnekler ise Bağdat’a gönderildi.

Diğer yaralıların Musul, Hemdaniye, Erbil ve Duhok’taki hastanelerde tedavileri devam ederken bu güne kadar 12 yaralı tedavi amaçlı yurt dışına gönderildi. Ayrıca hayati tehlikesi olan diğer 8 yaralının daha yurt dışına gönderilmesi için hazırlıklar tamamlandı.

Irak İçişleri Bakanlığı, yangına ilişkin soruşturma raporunu dün kamuoyuyla paylaştı.

Soruşturma Komisyonu Başkanı General Saad Falih, yangına “düğün salonundaki yanıcı maddelerin sebep olduğunu” belirterek, “Salonda yangının hızlı şekilde yayılmasına neden olan kumaş parçaları da yangında etkili oldu. Düğün salonunun tavanı da yangının hızlı şekilde yayılmasına neden oldu. Düğün salonundaki yangının asıl müsebbiplerinden biri havai fişeklerdir" açıklamasını yaptı.

Falih, yangının kasıtlı olmadığını ancak düğün salonu sahibinden kaynaklı ihmal ve kusurdan kaynaklandığını aktardı.

Ancak Hemdaniye’deki Hristiyan ileri gelenler bu açıklamayı kabul etmiyor ve olayın uluslararası bir heyet tarafından soruşturulmasını istiyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli