Irak Başbakanı Sudani'den talimat: 48 saat içerisinde açığa çıkarın!

Erbil (Rûdaw) – Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, İçişleri Bakanı'na Bağdat’a yönelik roketli saldırıyı 48 saat içerisinde soruşturarak, açığa kavuşturulması talimatı verdi.

Irak Silahlı Kuvvetler Genel Komutanı Sözcüsü Yahya Resul, Başbakan Muhammed Şiya Sudani'nin İçişleri Bakan'ına, Bağdat’a yönelik dün gece düzenlenen roketli saldırının soruşturulması ve varsa ihmalin 48 saat içerisinde ortaya çıkarılması talimatı verdiğini açıkladı.

Dün gece ABD üssüne ev sahipliği yapan Bağdat Uluslararası Havalimanı ve Anti Terör Servisi’nin olduğu alana katyuşa roketi ile saldırı düzenlenmişti.  

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken, 2 katyuşa roketinden biri ABD kuvvetlerine ev sahipliği yapan Uluslararası Bağdat Havalimanı'nda boş alana, bir diğer Katyuşa füzesinin de orada bulunan Terörle Mücadele Servisi'ne ait araç park alanına düştü.

Söz konusu saldırıda yaralanan olmadığı kaydedildi.

Güvenlik güçlerinin, Bağdat'ın Amiriye bölgesindeki Esiriye köyünde KİA marka bir araçta füze fırlatma rampası ve fırlatılmaya hazır 3 katyuşa füzesi bulduğu belirtildi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken İran destekli Şii grupların 7 Ekim'de oluşturduğu "Irak Direniş Cephesi" isimli oluşum Irak ve Suriye'deki ABD ile Koalisyon Güçlerine ait noktaları sık sık hedef alıyor.