Hamaney: Yahudileri denize atacağız demedik, bu Arapların fikri

29-11-2023
Etiketler Ayetullah Ali Hamaney İran Filistin İsrail
A+ A-

Haber Merkezi - İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, “Yahudileri denize dökeceğiz” demediklerini, İran’ın böyle bir düşünceye sahip olmadıklarını söyledi. Hamaney, Filistin halkının da kendi hakkında karar verme hakkına sahip olduğunu vurguladı.

Tahran’da düzenlenen Besic (gönüllü milisler) Haftası dolayısıyla düzenlenen törende Besic üyeleri ve komutanlarına hitap eden Ayetullah Ali Hamaney, Hamas’ın İsrail’e düzenlediği “Aksa Tufanı” saldırısının  aslında ABD’ye karşıtı bir eylem olduğunu belirtti.

Hamaney, “Aksa Tufanı, Amerika'nın bölgedeki politikalarının tablosunu altüst etti” dedi.

“Yahudileri ve Siyonistleri denize atma” fikrinin İran’a ait olmadığını belirten Hamaney, “Bu fikir bazı Arap tarafların fikriydi” diye ekledi.

Hamaney, İran’ın Filistin'de referandum yapılması fikrini desteklediğini ve sorunun Filistin halkının görüşü alınarak çözülmesi gerektiğini vurguladı.

 “İşgalcilerin zaten görüşlerini bildirmeye hakkı yoktur” diyen Hamaney, “Ama Filistin topraklarında, kamplarda veya diğer ülkelerde bulunan Filistinliler kendi ülkeleri hakkında karar verme hakkına sahiptir” ifadelerini kullandı.

Hamaney, “ABD Hizbullah’ı ortadan kaldırmak ve Suriye devletini IŞİD gibi terör örgütleri ile uğraştırmak istedirler fakat başarılı olmadılar” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli