İran Cumhurbaşkanından öldürülen Hizbullah lideri Nasrallah için mesaj

Haber Merkezi - İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın İsrail tarafından öldürülmesine ilişkin, "Uluslararası toplum, bu terör saldırısının emrinin New York'tan verildiğini unutmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Pezeşkiyan, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın, İsrail'in dün Beyrut'a düzenlediği saldırıda hayatını kaybettiğinin açıklanması sonrasında yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamasında Nasrallah'a övgüde bulunan Pezeşkiyan, "Siyonistlerin terör saldırısının direniş ailesini her zamankinden daha güçlü hale getireceğini" ifade etti.

"Dünyadaki tüm mazlumların ve ezilenlerin yüreğinde büyük bir acı var"

“Dünyadaki tüm mazlumların ve ezilenlerin yüreğinde büyük bir acı var” diyen İran Cumhurbaşkanı, “Siyonistlerin 6 Ekim (hicri) akşamı Dahiye'deki terör saldırısı ve aralarında Hizbullah lideri şehit Seyid Hasan Nasrallah'ın da bulunduğu direnişin önde gelen isimlerinin kaybı, direniş ağacının köklerini her zamankinden daha güçlü kılıyor ve Seyyid Hasan Nasrallah’ın ismi İslam tarihinde sonsuza kadar parlayacak” ifadelerini kullandı.

"Dünya bu terör saldırısının emrinin New York'tan verildiğini unutmayacak"

Saldırıyla ilgili İsrail'i açık bir şekilde destekleyen ABD'yi suçlayan Pezeşkiyan, "Uluslararası toplum, bu terör saldırısının emrinin New York'tan verildiğini unutmayacak ve Siyonistlerle suç ortaklığı yapan Amerikalılar da kendilerini aklayamayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Pezeşkiyan mesajının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Yüksek rütbeli Mücahit Şehit Seyyid Hasan Nasrallah'ın şehadeti dolayısıyla İslam İnkılabı'nın Yüce Lideri'ne ve dünyanın tüm mazlum ve özgür insanlarına tebrik ve taziyelerimi sunuyorum.

Lübnan Hizbullahı her zamankinden daha fazla güneş gibi parlayacak ve hiç şüphe yok ki, zalime karşı mücadele bayrağı yerde kalmayacaktır. ‘Şüphesiz Allah, mutlak güç ve intikam sahibidir.’”

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a dün düzenlenen saldırıların emrini New York'ta bulunduğu sırada verdiğine dair görüntüler paylaşılmıştı.