İRAN- Protestolarda bir binbaşı ve bir yüzbaşı öldürüldü

27-10-2022
Etiketler İran Rojhılat
A+ A-

Haber Merkezi – İran'ın başkenti Tahran'daki gösteriler sırasında Devrim Muhafızları Ordusu mensubu bir binbaşı ve Rojhılat’ın Hemedan eyaletinde bir yüzbaşının öldürüldüğü bildirildi.

Yarı resmi Fars Haber Ajansı'na göre, Devrim Muhafızları Ordusu mensubu Binbaşı Emir Kemendi, dün gece Tahran'ın batısındaki protestolar sırasında göstericiler tarafından atılan bir molotof kokteylinin başına isabet etmesi sonucunda hayatını kaybetti.

Haberde, dün geceki gösterilerde göstericilerin liderlerinin gözaltına alındığı aktarıldı.

Ülkenin batısındaki gösteriler sırasında bir yüzbaşı öldürüldü

Öte yandan Hemedan eyaletindeki protestolar sırasında Devrim Muhafızları Ordusu mensubu bir yüzbaşının göstericiler tarafından vurularak öldürüldüğü de duyuruldu.

İran devlet televizyonuna göre, Rojhılat’ın Hemedan eyaletinin Güvenlikten Sorumlu Vali Yardımcısı Hasan Rızania, dün eyalete bağlı Melayer kentindeki protestolar sırasında yaşananlara ilişkin bilgi verdi.

Hemedan'daki bazı üniversitelerde sabah saatlerinde gösteriler yapıldığını aktaran Rızania, öğleden sonra ve akşam saatlerinde de kentteki sokaklarda toplanan bazı grupların "yıkıcı sloganlar attığını ve güvensizliğe neden olduğunu" söyledi.

Güvenlik güçlerinin Melayer'de "kamu düzenini bozan" eylemcilere müdahale ettiğini kaydeden Rızania, göstericilerin liderlerini kovalarken açılan ateş sonucu Devrim Muhafızları Ordusu mensubu yüzbaşı Ali Nazari'nin öldürüldüğünü ifade etti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli