ŞİRAZ- İsrail askerleri bilbordlarda

Haber Merkezi- İran-Irak savaşının yıl dönümü dolayısıyla Şiraz Belediyesi tarafından asılan afişlerde İran askerleri yerine İsrail askerlerinin fotoğrafları kullanıldı.

 

İran’ın batısındaki Şiraz kentinde, İran-Irak savaşının yıl dönümü nedeniyle yanlışlıkla asılan İsrail askerlerinin afişleri tartışmalara neden oldu.

 

Kayalık bir tepe üzerinde duran ve silah taşıyan üç erkek askerin İsrail üniforması giydiğinin fark edilmesinin ardından, sosyal medyada büyük tartışmalara neden oldu.

 

Şiraz Şehir Konseyi Başkanı Ahmed Destgayb olayın failleri hakkında acil soruşturma çağrısında bulunarak, “Siyonist rejimin askerlerinin fotoğrafının kullanıldığı doğrulanırsa, bu büyük hatadan sorumlu olanlar cezalandırılacak” dedi.

 

Bir İranlı Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, “Bu resimde Siyonistlere ait M16 tüfeklerini, şapkaları ve kıyafetleri görünce dehşete düştüm” ifadelerini kullandı.

 

İsrail Dışişleri Bakanlığı ise, şunları söyledi:

 

“Kutsal Savunma Haftası ile birlikte asılan afiş, İsrail askerlerinin fotoğrafının kullanıldığı haberinden sonra kaldırıldı.”