İran’da biri albay iki Devrim Muhafızları üyesi öldürüldü

25-10-2022
A+ A-

Haber Merkezi - İran’in Sistan-Belucistan Eyaleti’nde biri albay iki Devrim Muhafızları Ordusu mensubu, kimliği belirsiz kişiler tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıda öldürüldü.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tesnim, Devrim Muhafızları Ordusu bünyesindeki Kudüs Karargahı'nın açıklamasına dayandırdığı haberde, Sistan-Beluçistan eyaletine bağlı Zahidan kentindeki Sosyal Güvenlik Meydanı'nda Devrim Muhafızları askerlerine silahlı saldırı düzenlendiğini aktardı.

Ajans, öldürülen kişilerin, Albay Mehdi Mollaşahi ile Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Besic milis güçlerinden Cevad Keyha olduğunu ve konuya ilişkin soruşturma başlatıldığını belirtti.

Sistan ve Beluçistan eyaleti sakinleri de Jina Emini protestolarına destek vermiş ve Eyalet’in yönetim merkezi Zahidan kenti, 30 Eylül'de cuma namazı sırasında protestocular ile İran güvenlik güçleri arasında "Kanlı Cuma" olarak bilinen büyük olaylara sahne olmuştu.

Söz konusu olaylarda onlarca kişi hayatını kaybetmişti.

Olay hakkında açıklama yapan İranlı yetkililer, silahlı grupların cami yakınlarındaki polis karakoluna saldırdığını ve güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle çatışma çıktığını açıklamıştı.

Zahidan kenti cuma imamı Sünni din adamı Abdulhamid İsmailzehi ise, 2 Ekim'de olaylarla ilgili yaptığı konuşmada, olayda emniyet güçlerinin halkın üzerine ateş açtığını dile getirmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli