Bilgisayar korsanları İran nükleer belgelerini yayınladı

Haber Merkezi – “Black Reward” (Kara Ödül) adlı bilgisayar korsanları, Tahran yönetimine verdikleri 24 saatlik sürenin ardından Cumartesi günü İran'ın nükleer programından bir dizi belge yayınladı.

Geçtiğimiz Cuma günü bir açıklama yapan Black Reward adlı grup, İran'ın Nükleer Enerji Üretim ve Geliştirme şirketinin e-posta sistemini hacklediğini ve hükümetin protestoculara yönelik baskısını durdurmaması halinde belgeleri yayınlayacağını tehdidinde bulunmuştu. Grup ayrıca toplamda 50 GB veri elde edildiğini duyurmuştu.

Black Reward daha önce, İran hükümetinin tüm siyasi mahkumları ve gözaltına alınan protestocuları serbest bırakmazsa elde ettiği verileri 24 saat içinde yayınlayacağı konusunda uyarıda bulunmuştu.

İran muhalif medyasında yer alan haberlere göre, yayınlanan belgelerin bir kısmı Rusça ve İran Atom Enerjisi Üretim ve Geliştirme Şirketi'nin yerli ve yabancı ortaklarla yaptığı sözleşmeleri, Buşehr santralinin yönetim ve işletme programlarını, şirket mühendis ve çalışanlarının kimlik bilgilerini ve maaş bordrosu ile İranlı ve yabancıların pasaport ve vizelerini içeriyor.

“Jin, Jiyan, Azadi” (Kadın, Yaşam, Özgürlük) sloganı ile sosyal ağlarda belgeleri yayınlayan hacker grubu, “Batılıların aksine, suçlu din adamlarıyla flört etmiyoruz ve eğer bir söz verirsek yüzde 100 yerine getiriyoruz” açıklamasını yaptı.

Grup, hafta başında, İran’ın uluslararası İngilizce haber kanalı Press TV'nin yöneticilerinin ve çalışanlarının e-postalarını hacklediğini de duyurmuştu.