İran Devrim Muhafızları: Helikopterin yeri tespit edildi

19-05-2024
Etiketler İran Devrim Muhafızları Arama kurtarma İran İbrahim Reisi Helikopter kazası
A+ A-

Haber Merkezi - İran Doğu Azerbaycan Devrim Muhafızları Komutanlığı, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve heyetini taşırken düşen helikopterin yerinin tespit edildiğini bildirdi.

İran resmi haber ajansı IRNA, Doğu Azerbaycan Devrim Muhafızları Komutanlığı tarafından yapılan açıklamayı yayımladı.

Açıklamada, helikopter ve kaza yerindeki mürettebattan birinin cep telefonundan sinyal alındığı ve bölgeye askerlerin sevk edildiği belirtildi.

İran Cumhurbaşkanı Reisi, bugün helikopterle, İran-Azerbaycan sınırında bir barajın açılış törenine katılmıştı.

Reisi'nin helikopteri bölgeden dönerken düşmüştü.

Helikopterde Reisi'nin yanı sıra, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim de bulunuyordu.

Arama kurtarma ekipleri, olumsuz hava şartları nedeniyle çalışmaların güçlükle sürdüğünü bildiriyor.

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İranlıları İslam cumhuriyetinin liderliği konusunda "endişelenmemeye" çağırdı ve "ülkenin işlerinde herhangi bir aksama olmayacağını" söyledi.

Halkın bir kısmı Reisi'nin sağ salim geri dönüşü için dua ederken, ulusal televizyonda yayınlanan bir konuşmasında Hamaney, "Yüce Tanrı'nın sevgili cumhurbaşkanımızı ve yoldaşlarını sağlıkla milletin kollarına geri getirmesini umuyoruz" dedi.

Endişe ifadeleri ve yardım teklifleri, Irak, Kuveyt, Katar, Suudi Arabistan, Suriye ve Türkiye'nin yanı sıra, arama çabalarına yardımcı olmak için hızlı müdahale haritalama hizmetini etkinleştiren Avrupa Birliği'nin de aralarında bulunduğu yurt dışından geldi.

Devlet televizyonu ilk olarak öğleden sonra Jolfa bölgesinde "cumhurbaşkanını taşıyan helikopterde kaza yaşandığını" bildirdi.

Yoğun arama çalışmaları gece boyunca devam ederken bir yayıncı, "Zorlu hava koşulları ve yoğun sis, kurtarma ekiplerinin kaza mahalline ulaşmasını zorlaştırdı" dedi.

İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, helikopterin kötü hava koşullarında "sert iniş yaptığını" ve uçakla "iletişim kurmanın zor olduğunu" söyledi.

Bakan Vahid halkı, "yalnızca devlet televizyonundan" bilgi almaya ve İran'a düşman olarak gördüğü yabancı medya kanallarını dinlememeye çağırdı.

Tasnim haber ajansı, Resi'nin konvoyunda üç helikopter bulunduğunu ve diğer ikisinin "varış yerlerine güvenli bir şekilde ulaştığını" söyledi.

IRNA haber ajansının haberine göre, arama köpekleri ve drone'lar kullanan 60'tan fazla kurtarma ekibi Varzaghan ilçesi yakınlarındaki Dizmar'ın dağlık koruma altındaki orman alanına gönderildi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli