İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter düştü

19-05-2024
Etiketler İran Reisi Kaza Helikopter
A+ A-

Haber Merkezi - İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopter kötü hava koşulları nedeniyle düştü.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile iki ülke sınırında baraj açılışına katılan Reisi'nin konvoyundaki bir helikopter kaza yaptı. 

Reisi, Azerbaycan - İran sınırındaki Kız Kalesi barajının açılışına katılmak üzere gittiği Doğu Azerbaycan Eyaleti'nde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile düzenlenen programdan dönüyordu.

İran devlet televizyonu Reisi'yi taşıyan helikopterin sert iniş yaptığını ve kaza bölgesine ilk yardım ekiplerinin gönderildiğini bildirdi. Reisi'nin konvoyunda 3 helikopter olduğu bilgisi paylaşıldı. 

İran Kızılayı: Havadan kurtarma yapılamıyor

İran Kızılayı, düşen helikopterle ilgili arama kurtarma çalışmalarının olumsuz hava şartları nedeniyle havadan yapılamadığını bildirdi.

Dışişleri Bakanı Abdullahiyan da helikpterde

İran medyası, düşen helikopterde İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile din adamı Ayetullah el-Haşim ve Vali Malik Rahmati'nin de bulunduğunu bildirdi.

İran devlet televizyonu, Reisi'nin bulunduğu helikopterdeki İranlı yetkililer hakkında bilgi verdi.

Reisi'yi taşıyan helikopterde, Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ile Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim'in bulunduğu duyuruldu.

İran İçişleri Bakanı Vahidi ,"Cumhurbaşkanını (Reisi) taşıyan helikopter kötü hava koşulları nedeniyle sert iniş yapmak zorunda kaldı. Kurtarma ekipleri henüz bölgeye ulaşmadı" açıklamasında bulundu.

2'si iniş yaptı, biri düştü

Doğu Azerbaycan Eyalet Vali Yardımcısı Cebbarali Zakiri, konvoydaki 3 helikopterden 2'sinin iniş yaptığını, birinin düştüğünü söyledi. 

Zakiri, "Olay yerine henüz ulaşmadım. Olası yaralılar ve sayısı hakkında bir şey söyleyemem. Olayın nasıl olduğunu bilmiyorum" dedi.

İran Kızılayı tarafından yapılan açıklamaya göre, kazanın Kaleyber ve Verzigan arasında yer aldığı, İHA'larla kazanın yaşandığı bölgenin tarandığı belirtildi. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli