İran’dan İsrail saldırısına ilişkin açıklama

19-04-2024
Etiketler İran İsfahan Misilleme İnsansız hava aracı
A+ A-

Haber Merkezi - İran Ordusu Genel Komutanı Abdurrahim Musevi, İsrail'in saldırı düzenlediği iddialarına neden olan İsfahan eyaletindeki patlamanın "şüpheli bir hava cisminin tespit edilmesi üzerine hava savunma sistemi tarafından ateş açılması" kaynaklı olduğunu açıkladı.

İran resmi ajansı IRNA’ya göre, Ordu Genel Komutanı Musevi, sabah yerel saatle 04.00 civarında İsfahan eyaletinde duyulan patlamaya ilişkin açıklamada bulundu.

İsfahan'daki patlamanın "şüpheli bir hava cisminin tespit edilmesi üzerine hava savunma sistemi tarafından ateş açılması" kaynaklı olduğunu ve ilgili uzmanların konunun detaylarını araştırdığını ifade eden Musevi, araştırma sonuçları hakkında gerekli bilgilendirmenin yapılacağını kaydetti.

Saatler önce İranlı üst düzey ordu yetkilisi Siavush Mehandust, İran medyasına İsfahan'da duyulan sesin "şüpheli bir nesneyi hedef alan hava savunma sisteminden" kaynaklandığını söylemişti.

İsrail'in İran ve Suriye'ye saldırdığı iddiası

İran resmi medyası Cuma sabahı, başta İsfahan ve Tahran kentleri olmak üzere ülkenin çeşitli yerlerinde patlamaların duyulduğunu, ancak daha sonra birçok kentte hava savunma sistemlerinin etkinleştirildiğini ve üç insansız hava aracının düşürüldüğünü bildirdi.

Amerikan medyası ise ABD'li yetkililere dayandırarak geçtiği haberlerde İsrail'in İran'a yönelik saldırı düzenlediğini bildirmişti.

İsrail makamlarından ise söz konusu saldırıya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Diğer yandan, Suriye haber ajansı SANA'nın askeri kaynağa dayandırdığı haberinde de İsrail'in, ülkenin güney sınırlarında hava savunma sistemlerinin bulunduğu birkaç noktaya roket saldırısı düzenlediği ileri sürülmüştü.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli