Reisi’den Macron'a: Gazze’de ölümler durmazsa savaş cephesi genişler!

15-10-2023
Etiketler İbrahim Reisi Fransa İran Emmanuel Macron
A+ A-

Haber Merkezi – Fransa Cumhurbaşkanı Macron'la telefonda konuşan İran Cumhurbaşkanı Reisi, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının sürmesi halinde savaşının büyüyeceği uyarısında bulundu.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, iki lider Filistin'deki durumu ele aldı.

Raisi'nin siyasi işlerden sorumlu özel kalem yardımcısı Muhammed Cemşidi, eski adıyla Twitter olan X platformundan yaptığı paylaşımda, Reisi’nin görüşimes sırasında, “Gazze üzerindeki kuşatma ve toplu katliamlar durdurulmazsa durum daha da karmaşık hale gelir ve savaş cephesi genişler” dediğini aktardı.

Reisi ayrıca Filistin meselesi ile ilgili Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Irak Başbakanı Muhammed Şyia es-Sudani, Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al-i Sani ve Umman Sultanı Heysem bin Tarık ile telefonla görüştü.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmasının ardından, Filistinli gruplar ile İsrail arasındaki çatışmalar 9’uncu gününde sürerken İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarının şiddetini artırıyor.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 7 Ekim'den bu yana aralıksız süren yoğun bombardımanın 9'uncu gününde Gazze’de toplam can kaybı 2 bin 670'e, yaralı sayısı da 9 bin 200'e ulaştı.

İsrail hükümeti ise Hamas'ın saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 1400'ü geçtiğini duyurdu.

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli