İran'da türbe saldırısıyla bağlantılı 8 yabancı uyruklu kişi tutuklandı

15-08-2023
Etiketler İran Şiraz Şah Çerağ Türbesi
A+ A-

Haber Merkezi – Şiraz’da 1 kişinin ölümü 8 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyla bağlantılı olduğu iddiasıyla 8 yabancı uyruklu kişi tutuklandı.

İran, Şah Çerağ Türbesi'ne 13 Ağustos'ta düzenlenen ve 1 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin yaralandığı saldırıyla ilişkisi olduğu düşünülen 8 yabancı ülke vatandaşının tutuklandığını açıkladı.

Şiraz şehrinde yaşanan saldırıyı gerçekleştirdiği sanılan zanlı dün tutuklanmıştı.

İran’ın Şiraz şehrindeki Şah Çerağ Türbesi'ne dün düzenlenen saldırıyla ilişkisi olduğu öne sürülen 8 kişitutuklandı.

İran'ın resmi ajansı IRNA'ya göre, Fars Eyalet Başsavcısı Kazım Musevi, tutuklanan kişilere ilişkin bilgi verdi.

Musevi, "Dün akşam meydana gelen saldırıyla ilgili 8 zanlı gözaltına alındı. Bu kişiler yabancı uyruklu, saldırıyı düzenleyen kişi ise Tacikistan vatandaşı" dedi.

Saldırının sorumluluğunu şu ana kadar hiçbir grup üstlenmezken, türbe alanı güvenlik güçleri tarafından kordon altına alındı. İranlı yetkililer bu saldırıyı da geçen yıl olduğu gibi IŞİD'in düzenlediğini düşünüyor.

İran devlet televizyonu saldırıyı IŞİD'in üstlendiğini ifade etti.

Tesnim Haber Ajansı dün, Şiraz şehrindeki saldırıda 2 kişinin öldüğünü duyurmuştu. İran'ın resmi haber ajansı IRNA ise bugünkü haberinde ölü sayısını bir kişi olarak düzeltirken 8 kişinin de yaralandığını belirtti.

Şah Çerağ Türbesi'ne geçen yıl ekim ayında da silahlı saldırı düzenlenmiş, saldırı sonucu 13 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıyı gerçekleştirmekle suçlanan iki kişi 8 Temmuz 2023’te idam edilmişti.

Fransa kınadı

Fransa, İran'ın Şiraz şehrindeki Şah Çerağ Türbesi'ne dün düzenlenen saldırıyı kınadığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığından yapılana açıklamada, Fransa'nın, dün İran'ın Şiraz şehrinde dini bir mabede yönelik gerçekleştirilen ve 1 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı saldırıyı kınadığı belirtildi.

Türbenin geçen yıl da benzer bir saldırıya maruz kaldığı anımsatılan açıklamada, Paris yönetiminin ölenlerin yakınlarına baş sağlığı dileklerini ilettiği ve yaralılara acil şifalar temennisinde bulunduğu ifade edildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli