İRAN - Kasım Süleymani için cenaze töreni düzenleniyor

05-01-2020
Rûdaw
Kasım Süleymani'nin cenazesi Ahvaz Havalimanı'na ulaştı
Kasım Süleymani'nin cenazesi Ahvaz Havalimanı'na ulaştı
Etiketler İran Trump Saldırı Kasım Süleymani Ahvaz Kirman ABD
A+ A-

Haber Merkezi - İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin cenazesi İran’ın Ahvaz kentine ulaştı. Süleymani ve aynı konvoyda ölen diğer subaylar için cenaze töreni düzenleniyor.

ABD’nin Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlediği hava saldırısıyla öldürülen Kasım Süleymani’nin cenazesi, Ahvaz kentine getirildi.

Cenaze binlerce kişi tarafından, “ABD’ye ölüm” sloganları ile karşılandı.

İran'da muhafazakârlara yakınlığıyla bilinen 'mashreghnews' haber sitesinin, Süleymani'nin ailesinden yapılan yazılı açıklamadan aktardığına göre, İranlı komutan için Tahran Üniversitesi'nde dini lider Ali Hamaney'in de katılacağı bir tören yapılacak. Bu törenin ardından cenaze defnedilmek üzere Süleymani'nin memleketi Kirman'a nakledilecek.

Süleymani ile aynı konvoyda öldürülen Haşdi Şabi komutanlarından Ebu Mehdi Mühendis ve diğer Haşdi Şabi üyeleri için ilk tören dün Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenmişti.

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi’nin de katılımıyla düzenlenen törenin ardından cenazeler Kerbela ve Necef’e gönderilmiş ve bu şehilerlede tören düzenlenmişti.

İran’ın dini merkezi olan Kum şehrinde yer alan ve Şiiler için önemli olan Cemkeran Camisi’nin kubbesine “intikam” anlamına gelen kırmızı savaş bayrağı çekilmişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli