Online yapılan Kasım Süleymani anma programı protesto edildi

03-01-2021
Rûdaw
Rûdaw
Rûdaw
Etiketler İran Devrim Muhafızları ABD Ankara Büyükelçisi Ali Hamaney İran
A+ A-

Haber Merkezi - İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesinin yıldönümünde İran'ın Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan çevirim içi anma programı protesto edildi.

Zoom programı üzerinden yapılan programa İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Ferazmend'in yanı sıra İranlı yetkililer ile Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez ve Hür Dava Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Emin Güneş de katıldı.

Çevirim içi anma programının duyurusu günler öncesinden yapıldı. Bunu fırsat bilen Süleymani karşıtları,  online programda "Katil İran'' sloganları atarak protesto etti.

Sloganlar karşısında program davetlilerinin şaşkınlık yaşadığı gözlendi.

İran Devrim Muhafızları'nın dış operasyon birimi olan Kudüs Gücü'nün komutanı Kasım Süleymani, 3 Ocak 2020'de Bağdat Havalimanı'nda bir ABD operasyonuyla öldürüldü.

İran lideri Ali Hamaney'e direkt bağlı bir şebekenin lideri olan Süleymani, İran'ın özellikle Ortadoğu'daki operasyonlarından sorumlu tek isimdi.

Lübnan'dan Yemen'e, Irak'tan Afganistan'a kadar olan geniş bir coğrafyada bulunan yüz binlerce silahlı Şii milis, Süleymani tarafından komuta ediliyordu.

Süleymani, özellikle Suriye'de gerçekleştirilen katliamlardan sorumlu tutuluyordu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli