Hamas’tan Gazze’deki çatışmalara ilişkin açıklama

29-10-2023
Etiketler İsrail Hamas Filistin Gazze Şeridi
A+ A-

Haber Merkezi - İsrail ordusu, Gazze’ye giren tank ve piyadelerin tünelleri ve Hamas liderlerini hedef aldığını duyurdu. Hamas ise İsrail ordusuna ağır zarar verdiğini açıkladı.

İsrail ordusu havadan yoğun bombardıman desteği altında Gazze’nin kuzeyindeki bögelere tanklar ve piyade birlikleri ile girdiğini duyurdu.

İsrail Savunma Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Herzi, savaşın yeni aşamasına geçildiğini belirterek, "Kuvvetlerimiz şu anda Gazze Şeridi'nde operasyonlarını sürdürüyor" dedi.

İsrail'in savaş hedeflerinin "kara harekatı gerektirdiğini" belirten Halevi, "Düşmanı açığa çıkarmak ve yok etmek için topraklarına güç kullanarak girmekten başka yol yok" diye konuştu.

Hamas'ın askeri kolu İzzedin El Kassam Tugayları ise Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Gazze'nin kuzeybatısında İsrail araçlarının bombalandığını duyurdu.

Hamas liderlerinden Gazi Hamad da İsrail’in kara operasyonu ile hiç bir başarı elde edemeyeceğini vurgulayarak, dün akşam yaşanan çatışmalar hakkında bilgi verdi.

Hamad, “İşgalci orduyla çatışmalar yaşandı, askerlerini ve tanklarını hedef alıp vurmayı başardık. Bu çatışmalarda ağır hasar gördüler” dedi.

Filistinli gruplar Gazze'ye yönelik bombardımanlara misilleme olarak İsrail'in derinliklerine roket saldırısı düzenledi.

İsrail medyasına göre, yoğun baskı altında olan Başbakan Binyamin Netanyahu, kapsamlı bir kara operasyonuna başlamadan önce Hamas'ın Gazze'de alıkoyduğu 229 rehinenin aileleriyle görüşecek.

İzeddin Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail hapishanelerindeki Filistinli mahkumların serbest bırakılması karşılığında İsrailli esirler meselesini sona erdirmeye hazır olduklarını açıkladı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli