Al Jazeera: Ortadan kalkmamızı istiyorlar

29-06-2017
Rûdaw
Etiketler Al Jazeera Açık Mektup
A+ A-

Haber Merkezi - Katar merkezli yayın yapan Al Jazeera, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yayınladığı açık mektupta, “Al Jazeera, Arap dünyasında o kadar çok insan tarafından izleniyor ki bizim ortadan kalkmamızı istiyorlar” ifadelerine yer verdi.

 

Al Jazeera'nın yayımladığı mektupta, Arap dünyasındaki izleyicilere güvenilir bilgi sunmak amacıyla 20 yılı aşkın süre önce Al Jazeera Arabic'in basit bir misyonla hayatına başladığı belirtildi.

 

Al Jazeera English'in de dünyadaki insanlara doğru, dengeli ve tarafsız bilgi sunmak amacıyla 2006'da aynı misyonla yayın yapmaya başladığı belirtilen mektupta, 1996 yılında Al Jazeera Arabic yayına başladığında Arap dünyasında ilk yaşandığı kaydedildi.

 

Mektupta, özetle şunlar kaydedildi:

 

“Gazeteciliğe yönelik kesintisiz özverimizden, olayları tarafsızca ele almaya adanmışlığımızdan ve herhangi bir özel gündemimiz olmadan ve tam bir dürüstlükle olayları aktarmaya yönelik kararlılığımızdan dolayı küresel izleyiciler, Al Jazeera markasına sadıktır.

 

Uzun geçmişimiz boyunca hikaye anlatıcılığına, dengeli gazeteciliğe ve hikayeleri bulma ve ele almaya yönelik taahhüdümüzde her zaman kararlı olduk. Biz, sessizlere ses verdik.

 

Değer dürüstlüğümüz olmasa, güvenilir olmasak, yargıya varma konusunda zeka sahibi olan izleyicilerimiz bizden vazgeçerlerdi ve 20 yılı aşkın bir süredir, Al Jazeera'ya sadık kaldılar ve biz de her zaman onlara sadık kaldık ve bilgi taleplerine yönelik dürüst olduk.

 

Taraflı olmakla, Arap Baharı'nın katalizörü olmakla ve özel bir gündemimizin olmasıyla ve bir gruba, başka bir gruba karşı taraf olmakla suçlandık. Bu suçlamaları reddediyoruz ve ekranlarımız bizim tarafsızlığımızın kanıtıdır.

 

Tüm içeriklerimiz çevrim içi olarak ve TV'de herkesin izleyebileceği şekilde gösterilmektedir. Arap Baharı gibi olayları ele alırken bu olayları yaratmayız ve iyi gazetecilik rolünün gerektirdiği şekilde taraf tutmayız ve bunun yerine güçlülerin verdikleri kararlar nezdinde hesap verebileceği şekilde sorumlu tutarız.

 

Biz, haber yaptığımız ve bilgilendirdiğimiz herkese saygı duyuyoruz ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. Güvenilir bilgi sunma ve kapsadıklarımıza ses verme konusundaki sorumluluğumuzu yerine getirmeye devam etme konusunda kararlıyız. Bunu aynen devam ettirme konusunda hiçbir tereddüdümüz yoktur ve bunu yaparken Kabil'den Karakas'a ve Musul'dan Sidney'e, dünyanın hikayelerini anlatmaya devam edeceğiz.

 

Biz işimizi doğrulukla yapmaya devam edeceğiz. Biz, gerçeğin peşinde koşarken cesur olmaya devam edeceğiz ve insanların duyulma hakkına saygı göstermeye devam edeceğiz.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli