Ankara - Doha arasında askeri anlaşma

28-04-2016
Rûdaw
Etiketler Katar Türkiye Askeri Anlaşma
A+ A-

Haber Merkezi – Ankara ile Doha arasında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Katar'da konuşlanmasına ilişkin "uygulama anlaşmasının" imzalandığı bildirildi.

 

Katar'a resmi ziyarette bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Thani ile Katar Başbakan ve İçişleri Bakanı Şeyh Abdullah Bin Nasser Bin Khalifa Al Thani ile bir araya geldi.

 

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun Katar ziyaretinde iki ülke arasındaki ilk anlaşmanın, askeri alanda imzalandığı belirtildi.

 

TSK’nın Katar’da konuşlanmasına ilişkin uygulama anlaşması Davutoğlu ile Katar Başbakanı ve İçişleri Bakanı Abdullah Nasır bin Halife Al Sani'nin huzurunda imzalandı.

 

Anlaşma, Davutoğlu ve Şeyh Abdullah'ın başkanlık ettiği heyetlerarası görüşmede, Türkiye Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Katar Savunma İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Halid bin Muhammed Al Atiyya tarafından imzalandı.

 

Davutoğlu'nun, ziyaret çerçevesinde Türkiye-Katar iş çevreleriyle de bir araya geleceği, Türk Birliği'ni ziyaret edeceği ve Katar Üniversitesi'nde bir konferans vereceği ifade edildi. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli