Suudi kadınlara direksiyon izni

27-09-2017
Rûdaw
Etiketler Suudi Arabistan
A+ A-

Haber Merkezi - Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el Suud, ülkedeki kadınların araç kullanmasına izin veren bir kararname imzaladı.

 

Kadınlara ehliyet verilmesine yönelik kararnameyi imzalayan Kral Selman, kararın en geç 2018 Haziran ayına kadar uygulamaya konulması talimatını verdi.

 

Üst Düzey Alimler Kurulu üyelerinin çoğunun onayının alındığı ve bu değişiklik yapıldıktan sonra dini konularda herhangi bir sorun yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınacağı kaydedilen kararnamede, İçişleri, Maliye, Çalışma ve Sosyal Kalkınma bakanlıklarından 30 gün içinde çalışmalarını Bakanlar Kurulu'na sunmaları talep edildi.

 

Dünyada kadınların araç sürmesinin yasak olduğu tek ülke olan Suudi Arabistan'da, Üst Düzey Alimler Kurulu tarafından "Kadınların araç sürmesi haramdır" şeklinde verilen fetvadan dolayı yasal değişiklik yapılamıyordu.

 

Ülkede "kadınların araç sürmesine izin veren yasa çıkarılması" talebiyle ilki 1990'da olmak üzere 2011, 2013, 2014 ve 2015 yıllarında pek çok kampanya düzenlenmişti.

 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather başkent Washington'da düzenlediği basın toplantısında Suudi Arabistan'da kadınlara araç kullanma hakkı verilmesi ile ilgili olarak, "Bunu duyduğumuz için kesinlikle mutluyuz. ABD olarak kesinlikle bundan memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli