Arap Birliği Zirvesi’nde Başika tartışması

26-03-2017
Rûdaw
Rûdaw
Rûdaw
Etiketler Arap Birliği Zirvesi Ürdün Türk Askeri
A+ A-

Amman (Rûdaw) – Arap Birliği Zirvesi’nde Türk askerinin Başika’daki varlığı tartışılıyor.

 

Bu yıl Ürdün'ün başkenti Amman’da düzenlenen Arap Birliği Zirvesi, Rûdaw TV’nin de aralarında bulunduğu 250 uluslararası medya kuruluşu tarafından takip ediliyor.

 

Rûdaw muhabiri Hevidar Ahmed, 4 bölümden oluşan zirvenin ilk bölümünün dün tamamlandığını, Arap Birliği Zirvesi başkanlığının Moritanya’dan alınıp, Ürdün’e devredildiğini aktardı.

 

Zirvede, Türk güçlerinin Irak topraklarında bulunması hakkında uzun bir görüşme gerçekleştiğini aktaran muhabirimiz, Arap ülkeleri dışişleri bakanlarından bu konuda karar vermelerinin istendiğini bildirdi. 


Görüşmede, bu güçlerin Irak topraklarında bulunmasının reddedilmesi ve şiddetle karşı çıkılması gerektiği vurgulandı.

 

Arap Birliği Zirvesi’ne katılan yetkililer, Türk güçlerinin Irak’tan çıkmasının İran’ın da Irak’tan çıkması konusunda tartışma kapılarını aralayacağı görüşünde.

 

Zirvede bugün ülkelerin ekonomi bakanları, başta göçmen sorunu ve mali sıkıntıları masaya yatıracak.

 

Ürdün Dışişleri Bakanı’nın Irak ve Suriye’den gelen 3 milyon sığınmacının kendileri için büyük bir yük teşkil ettiğini, uluslararası destek sunulmadığı takdirde onlara yardım edilemeyeceğini bildirmesi bekleniyor.

 

Yarın ise Arap ülkelerinin dışişleri bakanlarının katılımıyla 4’üncü bölümün konusunun belirleneceği toplantıda, söz konusu ülkelerin liderlerine onayına sunulacak olan kararlar alınacak.



Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli