Koalisyon saldırılarında Suriye askerleri de dahil 16 kişi öldü

25-03-2023
Etiketler IŞİD’e Karşı Uluslararası Koalisyon İran Destekli Milisler Deyrezor
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – IŞİD’e Karşı Uluslararası Koalisyon’un İran destekli milislere yönelik hava saldırılarında, aralarında Suriye askerlerinin de olduğu 16 kişi öldü.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin (SOHR), IŞİD’e Karşı Uluslararası Koalisyon’un Suriye'nin doğusundaki Deyrezor ili ve ona bağlı Elbukemal ve Meyadin ilçelerinde gerçekleştirdiği hava saldırılarında İran destekli milisler adına çalışan Suriyeli 9 kişinin yanı sıra Suriye Ordusu mensubu 3 kişinin öldüğünü aktardı.

SOHR, öldürülen 4 kişinin ise kimliklerinin tespit edilmediğini belirtti.

İran destekli milislerin Meyadin, Elbukemal ve Deyrezor’daki birliklerini topladıkları ve yeni saldırılara hazırlanmaları için yüksek alarm durumuna geçirdikleri kaydedildi.

İran destekli grupların, Rojava’nın Haseke ilinde dün ABD öncülüğündeki IŞİD’e Karşı Uluslararası Koalisyon’a ait bir tesisi İHA ile vurarak ABD'li bir sözleşmeli personelin ölümüne, 5'i asker biri sözleşmeli 6 personelin de yaralanmasına yol açtığı belirtilmişti.

Bugün ise ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Suriye'nin doğusunda Amerikan askerlerinin konuşlu olduğu üsse İran destekli gruplarca 10 roketle saldırı düzenlendiğini ancak herhangi bir kayıp vermediklerini açıklamıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli