Süryaniler için ‘acil yardım’ çağrısı

25-02-2015
Rûdaw
A+ A-

Ankara (Rûdaw) - IŞİD’in Rojava’da bazı Süryani köylerini ele geçirmesi üzerine Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Süryani parlamenteri Erol Dora, katliam tehlikesine karşı Birleşmiş Milletler (BM) ve koalisyon güçlerini acil harekete geçmeye çağırdı.

 

Dora, yaptığı yazılı açıklamada, IŞİD’in işgal ettiği köylerin kurtarılması için YPG ve Asuri/Süryaniler’den oluşan silahlı grupların birlikte savaştığını belirtti.

 

Dora, IŞİD’in Tıl Temır kasabasına bağlı Tıl Hımıs, Tıl Şamiram, Kabre Şamiye ve Tıl Khebiş köylerine saldırması sonucu en az 4 sivilin katledildiği, kiliselerin yakıldığı, 10 köyün de boşaltıldığı bilgisini verdi.

 

Boşaltılan köylerden sayıları 2 bin 500’ü bulan yaklaşık 350-400 ailenin Haseke ve Kamışlo kentlerine sığındığını belirten Dora, çoğu kadın, çocuk ve yaşlı olmak üzere 90 sivilin kaçırıldığını ifade etti.

 

Dora, daha önce de Asuri/Süryani/Keldani halkına yönelik yapılan saldırıları anımsatarak, hem Irak, Suriye ve komşu devletleri, hem de BM, Amerika ile Avrupa Birliği ülkelerini duyarsız kalmakla eleştirdi.

 

Süryani parlamenter, “Kendi ana topraklarında meydana gelen terör saldırıları sonucunda neredeyse bitme noktasına gelen Asuri/Süryani halkının yaşadığı bu saldırı ve katliam tehlikesine karşı başta BM ve koalisyon güçleri olmak üzere tüm demokratik güçleri ve kamuoyunu acil olarak harekete geçmeye çağırıyoruz” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli