2. Birmingham Kürt Film Festivali başlıyor

Erbil (Rûdaw) – Bu yıl ikicnisi düzenlenecek olan Birmingham Kürt Film Festivali 25 Ekim’de başlayacak. Medya sponsorluğunu Rûdaw Medya Grubu’nun yaptığı festivalde yönetmenliğini Şivan Etuf’un yaptığı "Koronavirüs Günlerinde Aşk" adlı komedi filmin de gösterilecek.

Birmingham Kürt Film Festivali, 25-27 Ekim 2024 tarihleri arasında Birmingham'da İngiltere'nin en ünlü sinema salonlarından birinde gerçekleştirilecek.

Rûdaw’a konuşan festival tertip komitesi başkanı Daro Aziz, festivalde 4'ü uzun metrajlı, 6'sı kısa film olmak üzere 10 filmin gösterileceğini söyledi.

Birmingham Kürt Film Festivali’nde, yönetmenliğini Şivan Etuf’un yaptığı "Koronavirüs Günlerinde Aşk" adlı komedi filmi de gösterime girecek.

Festivalde gösterime girecek filmlerden biri, yönetmenliğini ve kadrosunu İngilizlerin yaptığı "Name Me in Love" adlı İngiliz filmi. Film bir Kürt ailenin hikayesini konu alıyor.

Festivalde gösterilecek diğer bir uzun metrajlı filmler ise Sirwan Muhammed'in yönettiği "Alude" adlı film.

Rojhılatlı yönetmen Cemil Mafakeri'nin yönettiği “Dana İçin Nar Yaptım” adlı filmi festivelin diğer bir filmi.

Festivale Kürdistan, İngiltere ve diğer Avrupa ülkelerinden bazı Kürt aktör ve yönetmenler de katılacak.

Daro Aziz, festivalin ilk günü için biletlerin daha şimdiden tükendiğini söyledi.

Şivan Efuf’un senaryosunu yazıp yönettiği Kürdistan Bölgesi’nde çekilen “Korona Günlerinde Aşk' filminde Mahir Hasan, Ahmed Cola, Reşan Hemo, Sirwan Cemal, Sarweşt Kamran, Şivan Kerim ve Jale Resul rol alıyor.

Rûdaw Medya Grubu’nun medya sponsorluğunu yaptığı film, yaz aylarında Kürdistan'daki sinemalarda gösterilmişti.