İsrail Savunma Bakanı: Gazze'nin yeniden imarı İsrailli esirlere bağlı

22-05-2021
Rûdaw
Etiketler İsrail İsrail ile Filistin İsrail Savunma Bakanı
A+ A-

Haber Merkezi - İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenledikleri saldırılar sonucu tahrip olan bölgenin yeniden inşasının, esir tutulan İsrail askerlerinin iadesi koşuluna bağlı olduğunu belirtti.

Gantz, İsrail Kamu Yayın Kuruluşuna (KAN) yaptığı açıklamada, Hamas'ın elindeki "esir askerler" meselesine değindi.

Savunma Bakanı Gantz, İsrail'in sadece son saldırısında 1800 konutun tamamen yıkıldığı, binlercesinin de hasar gördüğü Gazze Şeridi'ne insani yardım ulaşmasını İsrail askerlerinin iadesi koşuluna bağladı.

Hamas’ın elinde 4 asker var

Gantz, ayrıca Hamas liderlerinin hala İsrail'in hedefi olduğuna dikkati çekti. Bakan Gantz, 18 Şubat'ta yaptığı açıklamada, Tel Aviv yönetiminin, Hamas'ın elindeki esir askerler geri alınıncaya kadar Gazze'de gerçek ve uzun vadeli bir ilerlemeye izin vermeyeceğini söylemiş, Hamas da bu açıklamaya yanıt olarak gerçek bir esir takası anlaşması olmadan, İsrail'in, esir askerlerini geri alamayacağını belirtmişti.

İsrail, Hamas'ın 2014'ten bu yana ikisi asker 4 İsrailliyi elinde tuttuğunu söylüyor

350 milyon dolarlık bütçeye ihtiyaç var

Gazze'deki İskan ve Bayındırlık Bakanlığı’nın verdiği ilk bilgilere göre, İsrail'in 11 gün süren saldırıları nedeniyle 1800 konut yıkıldı. Bakanlık son İsrail saldırıları ve öncekiler dahil bölgede ağır hasara ve kayba uğrayan konut sektörünü iyileştirmek için 350 milyon dolarlık bütçeye ihtiyaç olduğunu açıklamıştı.

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'ta başlattığı ve Hamas ile varılan ateşkesle sona eren saldırılar nedeniyle 248 Filistinli hayatını kaybetmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli