Mısır’da dikkat çeken üçlü zirve

22-03-2022
Etiketler Mısır İsrail Birleşik Arap Emirlikleri Abdulfettah es-Sisi Naftali Bennett Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan
A+ A-

Haber Merkezi - Mısır Cumhurbaşkanı es-Sisi'nin, İsrail Başbakanı Bennett ve BAE Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid ile görüştüğü belirtildi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abbulfettah es-Sisi, bugün İsrail Başbakanı Naftali Bennett ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid ile gerçekleştieilen üçlü zirveye ev sahipliği yaptı.

Mısır cumhurbaşkanlığı sözcüsü Bassam Radi, Kızıldeniz tatil beldesi Şarm El-Şeyh'te gerçekleşen toplantının "enerji, piyasa istikrarı ve gıda güvenliği" konularını içerdiğini söyledi.

İsrail Başbakanı Bennett'in ofisinden yapılan açıklamada da, "Dünyadaki ve bölgedeki son gelişmeler ışığında, liderler üç ülke arasındaki ilişkileri ve bu başların her düzeyde güçlendirilmesinin yollarını tartıştı" denildi.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşunun (KAN) haberine göre, üçlü zirvenin, Avusturya'nın başkenti Viyana'da İran ile devam eden nükleer müzakerelerle eş zamanlı gerçekleştiği ifade edildi ancak görüşmenin içeriğine ilişkin bilgi verilmedi.

İsrail merkezli Yediot Ahronot gazetesi de haberinde, Şarm eş-Şeyh'teki üçlü "olağanüstü" zirvenin, nükleer müzakerelerde ilerleme kaydedilmesinin akabinde yapıldığına dikkati çekti.

Liderler arasında ilk defa gerçekleştirilen üçlü zirvenin, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi nedeniyle yaşanan güvenlik, enerji ve gıda güvenliği konusundaki endişelerin Ortadoğu için öneminin biraz daha açığa çıktığı bir zamanda gerçekleşti.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, üçlü zirve öncesinde Bennett ve Bin Zayid ile ayrı ayrı görüşmüştü.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli