İsrail savaş uçakları Beyrut’un güneyini vurdu

2 saat önce
Rûdaw
Etiketler İsrail Lübnan Hizbullah
A+ A-

Haber Merkezi - Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyindeki bir binanın hedef alındığı hava saldırısında ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

Lübnan’dan yayın yapan El-Meyadin televizyonunun haberine göre, İsrail savaş uçakları, başkent Beyrut’un güneyindeki El-Kaim Mahallesi’nde bir binayı hedef aldı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırıda ilk belirlemelere göre en az 3 kişinin hayatını kaybettiğini ve 17 kişinin yaralandığını açıkladı.

Öte yandan İsrail ordusu, sosyal medya platformu X’ten yaptığı paylaşımda, Beyrut’ta “hedefli bir saldırı” düzenlediklerini duyurdu.

ABD merkezli haber sitesi Axios, saldırının hedefinde Hizbullah’ın üst düzey bir askeri komutanının bulunduğunu öne sürdü.

AFP: Saldırıda ‘Rıdvan Gücü’ komutanı öldü

Hizbullah’a yakın bir kaynağın Fransız haber ajansı AFP’ye verdiği bilgiye göre, saldırıda örgütün özel operasyon birimi ‘Rıdvan Gücü’ komutanı İbrahim Akil hayatını kaybetti.

Akil, 30 Temmuz’da İsrail’in düzenlediği suikast sonucu öldürülen Fuad Şükür’den sonra Hizbullah’ın ‘ikinci askeri lideri’ olarak kabul ediliyordu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli