Türkiye'den Erdoğan-Henniye görüşmesini hedef alan İsrailli bakana tepki

20-04-2024
Etiketler İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz İsmail Henniye Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hamas
A+ A-

Haber Merkezi – İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın Erdoğan-Henniye görüşmesine ilişkin paylaşımına Türkiye Dışişleri Bakanlığından tepki geldi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye görüşmesiyle ilgili İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz X hesabından yaptığı paylaşımda “Utanmalısın” diyerek Erdoğan’ı hedef aldı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’in paylaşımına tepki gösterek "Utanması gereken, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 35 bine yakın Filistinliyi katleden İsrailli yetkililerdir" dedi.

Keçeli açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Utanması gereken, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 35 bine yakın Filistinliyi katleden İsrailli yetkililerdir. İsrail Hükümeti üyelerinin gündemi değiştirme çabaları sonuç vermeyecektir. Türkiye’nin önceliği, Gazze’deki katliamın sona ermesinin sağlanması ve Filistin devletinin kurularak bölgemizde kalıcı barışın tesisidir. Bu doğrultuda çalışmaya ve İsrail’in işlediği suçlarla ilgili gerçekleri dile getirmeye devam edeceğiz."

AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail Hükümetinin yaptığı katliamları örtbas etme çabası

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan açıklamasına ilişkin açıklamada bulundu.

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"İsrail Dışişleri Bakanı'nın Cumhurbaşkanı'mızı hedef alan hadsiz açıklaması, İsrail Hükümetinin yaptığı katliamları örtbas etme çabasından başka bir şey değildir. Çocuk katilleri her türlü ateşkes ve barış girişimine düşmanlık ediyor. Bu nedenle, Cumhurbaşkanı'mızın ateşkes ve barış için liderlik ettiği siyasetin bu katliam şebekeleri tarafından hedef alındığını biliyoruz. Fakat ne yaparlarsa yapsınlar insanlık önünde mahkum oldular ve hukuk önünde hesabını bir gün verecekler."

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, X sosyal medya platformunda, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin fotoğrafını paylaşarak görüşmeyi hedef almıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli