Boğazda gerilim yükseliyor!

19-07-2019
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi- İran Devrim Muhafızları Ordusu (Pasdaran), Hürmüz Boğazı'nda İngiltere'ye ait bir petrol tankerini durdurdu.

 

Hürmüz Boğazı'nda İran ile ABD arasında yaşanan drone krizi yeni bir boyut kazandı.

 

ABD Başkanı Trump'ın İran'a yönelik yaptırım kararlarının ardından, Şam’a petrol taşıyan bir İran petrol tankerine Cebelitarık'ta İngiliz savaş gemilerince el koyulmuştu.

 

Tahran, Londra’ya misilleme tehdidinde bulunarak tankerini serbest bırakılmasını istemişti. İngiltere ise bölgeye çok sayıda savaş gemisi göndermişti.

 

Pasdaran Ordusu Deniz Kuvvetleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, İngiltere bandıralı Stena Impero adlı petrol tankerine Hürmüz Boğazı'nda müdahale edildiği belirtildi.

 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

"Stena Impero adlı İngiliz petrol tankeri, denizcilik kurallarına riayet etmemesi nedeniyle Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri Birinci Bölge Birliği tarafından durduruldu."

 

Söz konusu tankerin, müdahalenin ardından yasal prosedürler için İran kıyılarına çekildiği bildirildi.

 

İngiltere kırmızı alarmda

 

İngiltere Savunma Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada, “Körfez'deki olayla ilgili acilen daha fazla bilgi edinmeye çalışıyor ve durumu değerlendiriyoruz” ifadesi kullanıldı.

 

İngiliz basınında yer alan haberlere göre İngiliz hükümeti, olaya ilişkin, güvenlik bürokrasisinden yetkililerin de yer aldığı acil durum kurulu COBRA'yı topladı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli