ANKARA SALDIRISI - Cemil Bayık: Misilleme olabilir!

18-02-2016
Rûdaw
Etiketler Cemil Bayık KCK Ankara
A+ A-

Haber Merkezi - PKK’yi de kapsayan Kürdistan Topluluklar Birliği’nin (KCK) Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bayık, dün akşam Ankara’da askeri araçlara yönelik yapılan saldırı konusunda, “Bunu kim yaptı bilmiyoruz. Ama Kürdistan’daki katliamlara bir misilleme eylemi olabilir” dedi.

 

PKK medyasına konuşan Cemil Bayık, savaşı Türkiye’ye taşımak istemediğklerini belirterek, “Ancak Kürt gençlerinin fırsat bulabildikleri her yerde, geliştirilen katliamlara karşı eylem yapabileceklerini” söyledi.

 

Diğer yandan Bayık, “Önümüzdeki dönemde gerillanın şehirlerde de daha aktif olacağı yeni bir mücadele dönemine girilecektir” dedi.

 

KCK Eşbaşkanı, Türkiye’nin başkenti Ankara’da yapılan ve 28 kişinin hayatını kaybettiği saldırı konusunda da şunları söyledi:

 

“Ankara’da militarizmin merkezinde yapılan eylem de halkımıza karşı yürütülen insanlık dışı vahşi soykırımcı katliamlara karşı misilleme eylemi olabilir. Bu eylemi kimler yapmıştır bilemiyoruz. Ama daha önce Kürdistan'daki katliamlara misilleme olarak bu tür tepki eylemleri yapanların olduğunu biliyoruz.

 

Herhalde eylemi yapanlar yakında niye yaptıklarını açıklarlar. Ancak şu açıktır ki, Kürtlere karşı bu kadar zalimce bir savaş yürütüldüğü ortamda birilerinin misilleme ve tepki eylemleri yapması anlaşılır bir durumdur.

 

Cizre’de genç, sivil katleden bir devletin bu eylemler neden yapılıyor demeye hakkı yoktur. Bu eylemlerin sonuçları Kürdistan'da yapılanların yüzde biri bile değildir.

 

Bu eylemleri kimin yaptığını bilmiyoruz; ancak Türkiye'nin aydınları, yazarları, basıncıları, siyasetçileri Türk devletinin bu zalimliğine karşı çıkmazsa; öfkeli Kürt gençleri de bu Kürt halkına yapılan saldırılara misilleme yapabilirler.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli