Bağdadi’ye ait olduğu iddia edilen yeni bir ses kaydı yayınlandı

Haber Merkezi - IŞİD lideri Ebu Bekir Bağdadi’ye ait olduğu öne sürülen bir ses kaydı yayınlandı. Kayıtta Bağdadi, örgütün günlük saldırılarının devam ettiğini belirtiliyor

Örgüte ait Al Furqan adlı internet sitesinde yayınlanan ses kaydında Bağdadi, “Günlük operasyonlar farklı cephelerde devam ediyor” diyor.

IŞİD’in Telegram hesaplarında Pazartesi günü yayınlanan ve “Onlara şunu söyle; Çalışın” başlıklı 30 dakikalık ses kaydında, Bağdadi, grubunun sebat edeceğini söylüyor.

Bağdadi ayrıca, "Ne kadar uzun olursa olsun, işler ne kadar karmaşık olursa olsun ve nedenleri ne olursa olsun başarısızlık, pasiflik, kargaşa ya da şüpheler için mazeret yok" diyor

Ses kaydında Bağdadi Mali gibi bazı bölgelerin ismini de veriyor ancak daha fazla ayrıntı belirtmiyor.

Bu, Nisan ayından bu yana Bağdadi’nin ilk ses kaydı.

Bağdadi’nin yeri bilinmiyor

Irak ve Suriye’de işgal ettiği tüm toprakları kaybeden IŞİD’in lider kadrosunun ve özellkle de Ebubekir Bağdadi’nin nerede olduğu hala muamma. İstihbarat ve güvenlik kaynakları, Bağdadi’nin Suriye ile Irak arasındaki çöllük bölgede saklandığını ve sürekli yer değiştirdiğini düşünüyor.

IŞİD’in Suriye’deki son kalesi olan Bağoz’un ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri ve Demokratik Suriye Güçleri (DSG) tarafından kontrol edildiği operasyonda Bağdadi’nin yaralandığı ileri sürüldü. Ancak bu bilgi de Washington tarafından teyid edilmedi.