ABD Başkanı Joe Biden Suudi Arabistan'a ulaştı

15-07-2022
Rûdaw
Etiketler Suudi Arabistan ABD Başkanı Joe Biden
A+ A-

Haber Merkezi - ABD Başkanı, Ortadoğu gezisinin ilk durağı olan İsrail'in ardından Suudi Arabistan'a geçti.

Joe Biden 4 günlük Ortadoğu gezisi kapsamında 13 Temmuz 2022 Çarşamba günü İsrail’in başkenti Tel Aviv'e ulaştı.  Biden’ı İsrail Cumhurbaşkanı Yitzhak Herzog, Başbakan Yair Lapid ve eski İsrail Başbakanı Naftali Bennett’in de aralarında bulunan bir grup yetkili tarafından karşılandı.

ABD Başkanı Joe Biden ve  İsrail Başbakanı Yair Lapid  İran’ın nükleer silah sahibi olmasına karşı ortak bir deklarasyon imzaladı. ABD'nin İsrail'in güvenliğini destekleme taahhüdünü yineledi

Ardından Biden turunun ikinci ayağını oluşturan, Batı Şeria’nın Beytüllahim kentinde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’la bir araya geldi.

ABD Başkanı Joe Biden bugün akşam saatlerinde İsrail'den Suudi Arabistan'a uçtu.

Biden'ın İsrail'den Suudi Arabistan'a direkt uçuşu, tarihte iki ülke arasındaki ilk direkt uçuş olarak kabul ediliyor. Varışta Biden, Kral Abdülaziz Uluslararası Havalimanı'nda mor halıyla karşılandı.

Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan cumhurbaşkanına eşlik etti.

16-7-2022 Cumartesi günü Biden, Suudi Arabistan'da Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri ve diğer bazı bölgesel liderlerle bir zirve yapacak.  Joe Biden bu zirveye katılacak ilk ABD Başkanı olacak.

Zirveye Irak Başbakanı Mustafa Kazımi de katılacak. Zirvede enerji, gıda güvenliği, çevre sorunları ve bölge halkları arasındaki koordinasyon ele alınacak.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli