İsrail: İran yaklaşık 290 füze ve İHA ile saldırdı

14-04-2024
Etiketler İsrail İran Füze
A+ A-

Haber Merkezi - İsrail kamu yayın kuruluşu KAN'ın ordudan aktardığı bilgiye göre, İran, dün gece yaklaşık 100 balistik füze, 30 seyir füzesi ve 160 kamikaze İHA ile İsrail'e saldırı düzenledi.

İran, dün gece insansız hava araçlarıyla (İHA) İsrail'e saldırı başlattı. İsrail, savaş kabinesini toplarken, Beyaz Saray İsrail'e desteğini açıkladı.

İsrail devlet televizyonu KAN, İsrailli yetkililerin İran'dan düzenlenen saldırılar karşısında birkaç gün devam edecek saldırılara hazırlandığını aktardı.

İsrail Ordu Sözcülüğü, İran'dan İsrail'e 200'den fazla İHA ile saldırı düzenlendiğini ve bunlardan yüzde 99’unun etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

İsrail kamu yayın kuruluşu KAN'ın ordudan aktardığı bilgiye göre, İran, dün gece yaklaşık 100 balistik füze, 30 seyir füzesi ve 160 kamikaze İHA ile İsrail'e saldırı düzenledi.

İran'ın saldırısına eş zamanlı olarak, İsrail'e Lübnan'dan da yaklaşık 40, Yemen ve Irak'tan da bireysel olarak füze ve İHA fırlatıldığı belirtildi.

İsrail ordusu, savaş uçaklarının ABD öncülüğündeki diğer ülkelerle birlikte İsrail toprakları dışında "20'den fazla seyir füzesini imha ettiğini" iddia etti.

Haberde, (yapılan saldırılarda) İsrail'e herhangi bir seyir füzesinin ulaşmadığı, isabet eden balistik füzelerin ise altyapıya hafif hasarlar verdiği kaydedildi.

1 çocuk yaralandı

İsrail'den yapılan açıklamada, dün gece yapılan saldırılarda 1 kişinin yaralandığı, bir askeri tesisin hafif hasar gördüğü duyuruldu.

Öte yandan, İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, saldırılar nedeniyle ülkenin güneyinde 10 yaşında bir çocuğun ağır yaralandığını bildirdi.

İsrail'in birçok bölgesinde sirenler çaldı

İsrail’in güneyi ve kuzeyi dahil birçok bölgesinde uyarı sirenleri çaldı.

İsrail ordusu, İran'ın saldırılarının ardından yaptığı uyarıyı güncelleyerek, sığınaklarda kalmaya gerek olmadığını duyurdu.

Sosyal medyada yer alan görüntülerde, İsrail'in birçok bölgesinde hava savunma sistemlerinin aktif hale geldiği anlaşılıyor ve gökyüzünde yer yer patlama sesleri duyuluyor.

İsrail ordusu, ülkenin güneyindeki bir askeri üste küçük çaplı hasar oluştuğunu, can kaybı olmadığını açıkladı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli