Başkan Neçirvan Barzani ile Kuveyt Emiri ilişkilerin geliştirilmesine vurgu yaptı

13-10-2020
Rûdaw
Etiketler Şeyh Navaf Al-Ahmad Al-Cabir Al-Sabah Kuveyt Neçirvan Barzani Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Başkan Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi'ne sağladığı destek ve insani yardımdan ötürü Kuveyt hükümetine teşekkür etti.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Kuveyt’te Kuveyt Emiri Şeyh Navaf Al-Ahmad Al-Cabir Al-Sabah ile El Bayan Sarayı'nda bir araya geldi.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre görüşmede Barzani, Kürdistan Bölgesi halkı ve hükümeti adına Kuveyt eski Emiri'nin ölümü nedeniyle başsağlığı diledi.

Emiri Şeyh Navaf Al-Ahmad da Neçirvan Barzani’ye ziyaretinden ötürü teşekkür etti.

Kürdistan Bölgesi ile Kuveyt arasındaki ilişkilerin ele alındığı görüşmede, karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi gerektiği vurgulandı.

Başkan Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi'ne sağladığı destek ve insani yardımdan, özellikle de Kürdistan Bölgesi'ndeki Suriyeli mültecilere ve yerinden edilmiş Iraklılara sağladığı yardımın yanı sıra, Kuveyt Başkonsolosluğunun Kürdistan Bölgesi'ndeki rolü ve çalışmaları nedeniyle Kuveyt hükümetine teşekkür etti.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Barzani’ye eşlik eden heyetin de katıldığı toplantıda, her iki tarafı ilgilendiren konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

Öte yandan Rûdaw’a konuşan Kuveyt Emirlik Divanı İşleri Bakanbı Şey Ali Al-Carrah, Kürdistan Bölgesi ile Kuveyt’in tarihi dostluk ilişkilere sahip olduklarını söyledi.

Al-Carrah, “Bu nedenle Başkan Neçirvan Barzani’nin ziyareti bizi mutlu etti, bu ziyaretlerin devamını diliyoruz. Rahmetli Emir Şeyh Sabah Al-Ahmad Al-Cabir’in Irak ve Kürdistan Bölgesi liderleri ile çok iyi ilişkileri vardı” dedi.

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Bölgesi Başkanı Başdanışmanı Felah Mustafa, Kürdistan Bölgesi’nin Arap ve körfez ülkeleri ile olan ilişkilerine önem verdiğini belirterek, “Arap ülkeleri ve özellikle körfez ülkeleriyle ilişkilerimize çok önemin veriyoruz. Kürdistan Bölgesi de Kuveyt yönetimiyle özel ilişkileri bulunuyor” dedi.

Geçtiğimiz yıllarda Erbil ile Kuveyt ilişkilerinde önemli bir döneme geçilmiştir. 2015 Kuveyt yönetimi Kürdistan Bölgesi'nde Başkonsolosluk açılmasına karar vermişti.

Geçtiğimiz yıl şubatta Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani Münih Güvenlik Konferansı kapsamında Kuveyt Başbakanı Sabah Hamad Al Sabah ile bir araya gelmişti.

Erbil- Kuveyt arasındaki güçlü diplomasi ilişkileri ekonomiye de yansıdı. 2006’da Kuveyt’in Kürdistan Bölgesi'ndeki ticari ve yatırım hacmi 10.570 milyon dolara ulaşmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli